A biztonságos netezésre oktat a gyermekmentő szolgálat weboldala

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 27. 10:13

A biztonságos internetezésre tanítja a 4-8 éves gyerekeket játékosan és szórakoztatóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) új weboldala, amely a www.bibianeten.hu címen érhető el.

Az oldalon Bibi méhecske és barátai gondoskodnak arról, hogy a gyerekek tisztában legyenek a netezés lehetséges veszélyeivel és tudják, mit kell tenniük ilyen helyzetekben - közölte az NGYSZ, a Biztonságosabb Internet Program magyarországi koordinátora hétfőn az MTI-vel.
 

A Ki próbálja becsapni Bibit? című kalandos történetben - amely hangzó és írott formában is megtalálható - Bibi és barátai a bölcs Sáska professzor segítségével tanulják meg, hogy az interneten nem mindenki az, akinek mondja magát. A történet fekete-fehér karaktereit a gyerekek kiszínezhetik és megtalálják azokat a weboldalakat, amelyek biztonságosan böngészhetők.
 

A bibianeten.hu a luxemburgi Biztonságosabb Internet Központ jóvoltából készülhetett el magyarul a luxemburgi weboldal mintájára. A tervek szerint a weboldalt közösen fejlesztik majd az Insafe hálózat többi központjával együttműködve, így hamarosan újabb mesékkel bővül a tartalom.
 

A Biztonságosabb Internet Program az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és az új online technológiák használatának biztonságosabbá tételét szolgálja. A magyarországi konzorcium a gyermekek, szülők, tanárok és a döntéshozók felvilágosítását tűzte ki célul.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05