H97-Pro: Új ATX Gamer alaplap az Asustól

Horváth László, 2014. július 28. 10:34

Az ASUS bejelentette a H97-Pro Gamer nevű új ATX alaplapot, amely 10 Gbit/s sebességű M.2 és SATA Express kapcsolatokkal, Intel Gigabit Ethernet hálózatkezeléssel és az exkluzív GameFirst II technológiával gyorsítja a játékot. A H97-Pro Gamer felhasználói számára további előnyt rejt a SupremeFX páratlan, a játékokhoz optimalizált hangja, illetve az exkluzív Sonic Radar ll technológia, amely rejtett előnyt biztosít az FPS-játékok rajongóinak. 

Gyorsabb hálózat


A H97-Pro Gamer hálózatkezeléséről az Intel Gigabit Ethernet technológia gondoskodik. Ennek megvan az az előnye, hogy közvetlenül kommunikál az Intel processzorokkal, ami a rendkívül magas TCP és UDP adatátviteli sebesség mellett azt is jelenti, hogy általánosságban csökken a feldolgozásigény és javul a hatékonyság – vagyis nagyobb teljesítmény marad a játékok futtatására és használatára. Az ASUS mérnökei független hálózatértékelő eszközökkel kimérték, hogy az az Intel Gigabit Ethernet a válaszkész játékélményhez létfontosságú UDP-csomagokat kétszer gyorsabban kezeli, mint a versenytárs játékhoz optimalizált LAN-technológiák.

 


 

A H97-Pro Gamer szolgáltatásai között a GameFirst II is megtalálható. Ez egy, csak az ASUS eszközeire jellemző forgalomszabályozó technológia, amely a játékadatoknak prioritást adva még tovább csökkenti az akadozást. Az ASUS mérnökeinek mérései szerint jelentősen csökkenti a késleltetést – a „ping”-idők akár nyolcszor rövidebbek is lehetnek, ha a szolgáltatás be van kapcsolva. Az EZ Mode (egyszerű mód) használatával azok is kihasználhatják az alacsony késleltetésű játék előnyeit, akik nem rendelkeznek szakértői tudással.

 

Gyorsabb tárolás a játékokhoz


A H97-Pro Gamert felszerelték a leggyorsabb tárolási kapcsolatokkal is, a SATA Express és az M.2 formájában. A SATA Express két PCI Express 2.0 csatornán akár 10 Gbit/s sebességre is képes a következő generációs szupergyors SSD-k kiszolgálásához, és nagyban segíti a H97-Pro Gamerrel játszókat a tárolási műveletek felgyorsításában.

 

Az új alaplap beépített M.2 csatlakozóval is rendelkezik, két natív PCI Express 2.0 csatornán max. 10 Gbit/s teljesítménnyel, így a H97-Pro Gamer tulajdonosa választhat, milyen módon szeretné felgyorsítani a tárolást és a játékot.


Fantasztikus hangok a játékban


A H97-Pro Gameren játszók számára a SupremeFX technológia kínál közel veszteségmentes audioélményt elismerésre méltó, 115 dB-es jel-zaj aránnyal kínál, így a hangok minden apró részlete tisztábban kivehető. A speciális audio-lapkakészletet szigetelőpajzs védi az elektromágneses interferenciáktól, ezzel is segítve az audiojelek integritásának megőrzését. A SupremeFX audioalkatrészeket az exkluzív „Red Line Shielding” vörös jelölése vizuálisan is elválasztja az alaplap többi részétől. Ezzel a különleges kombinációval hatékonyan kiküszöbölhetők az analóg interferenciák a tiszta hangok eléréséhez. A hatást tovább javítják a remek ELNA audiokondenzátorok, amelyek melegebbé és természetesebbé teszik a hangzást.


A SupremeFX egy csúcskategóriás – akár 300 ohmos impedanciájú – fejhallgatók meghajtására is képes erősítővel rendelkezik, így akármelyik különálló hangkártyával felveszi a versenyt minőségben.


A H97-Pro Gamerben a Sonic Radar II, az ASUS exkluzív technológiája is megtalálható, amely egy titkos rétegen megmutatja a játékon belüli hangok pontos irányát és eredetét. Ezzel a játékosok javíthatják ellenségfelismerő képességüket, és egy kis előnyhöz juthatnak az FPS-játékokban.

 

Kivételes tartósság


A H97-Pro Gamer kiváló minőségű, tartós alkatrészekből készült azért, hogy a mindennapokban is megfelelő védelmet nyújtson. Ezeket a válogatott alkatrészeket ASUS Gamer’s Guardian néven emlegetjük.


A Gamer’s Guardian alaplapi védőkapcsolókat is tartalmaz, amelyek a túlfeszültség és a rövidzár ellen védik a csatlakozókat és a DRAM-ot. Ehhez társulnak a különleges, japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok, amelyek jobb hőtűrést és hosszabb élettartamot biztosítanak.


A Gamer’s Guardian USB-, audio- és Ethernet- (LAN) csatlakozóit védő ESD Guardok gondoskodnak a H97-Pro Gamer aktív védelméről a hirtelen elektrosztatikus kisülések (ESD) ellen. Az eredmény itt is az alkatrészek hosszabb élettartama.


A H97-Pro Gamer az ASUS exkluzív DIGI+ feszültségszabályzó modulját (VRM) is megkapta a teljesítmény javítása, a hatékonyság növelése és a megbízhatóság fokozása érdekében. Rozsdamentes hátoldali I/O-panelje krómozott és korrózióálló, így a hagyományos panelekhez képest akár háromszor hosszabb ideig használható.


    
Elérhetőség


A H97-Pro Gamer augusztus közepétől lesz kapható hazánkban, 35 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: ASUS Asus alaplap játék gamer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20