Az ASUS bejelentette az A88X Gamer alaplapot

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 22. 08:37

Az ASUS bejelentette az A88X-Gamer nevű új AMD A88X lapkakészletes, játékhoz optimalizált ATX alaplapot, amely exkluzív technológiák csatasorba állításával gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

Új gamer alaplappal rukkolt elő az Asus. Az A88X-Gamer a legfrissebb Intel Gigabit Ethernet-vezérlővel biztosítja a gyors, akadozásmentes online játékélményt, az exkluzív SupremeFX technológiával a tökéletes hangokat és az exkluzív Gamer's Guardian alkatrészekkel a kivételes strapabírást és megbízhatóságot. Szolgáltatásai között szerepel a csak az ASUS termékeiben megtalálható AI Suite 3 szoftver is, amellyel maradéktalanul kihasználható az AMD APU-k teljesítménye.

 

Játékhoz optimalizált hangrendszer

 

Az A88X-Gameren játszók számára komoly előnyt jelent az exkluzív SupremeFX technológia, amely közel veszteségmentes audioélményt és figyelemre méltó, 115 dB-es jel-zaj arányt kínál, így a hangok minden apró részlete tisztábban kivehető.

 

A speciális audio-lapkakészletet szigetelő pajzs védi az elektromágneses interferenciáktól, ezzel is segítve az audiojelek integritásának megőrzését. Az exkluzív Red Line Shielding technológia vízszintesen elválasztja a SupremeFX audiorendszer alkatrészeit az alaplap többi részétől. Ezzel a különleges kombinációval hatékonyan kiküszöbölhetők az analóg interferenciák a tiszta hangok eléréséhez. A hatást tovább javítják a remek ELNA audiokondenzátorok, amelyek melegebbé és természetesebbé teszik a megszólalást.

 

A SupremeFX egy csúcskategóriás – akár 300 ohmos impedanciájú – fejhallgatók meghajtására képes erősítővel is rendelkezik, így akármelyik különálló hangkártyával felveszi a versenyt minőségben.

 

Játékhoz optimalizált hálózat

 

Az A88X-Gamer hálózatkezelésének lelke egy Intel Gigabit Ethernet-vezérlő. Ennek a nagy előnye, hogy közvetlenül kommunikál az Intel processzorokkal, ami a rendkívül magas TCP és UDP adatátviteli sebesség mellett azt is jelenti, hogy általánosságban csökken a feldolgozásigény és javul a hatékonyság – vagyis nagyobb teljesítmény marad a játékok futtatására és használatára.

 

Gamer's Guardian alkatrészek

 

Az A88X-Gamer kiváló minőségű, tartós Gamer’s Guardian alkatrészekből készült azért, hogy a mindennapokban is megfelelő védelmet nyújtson.

 

A Gamer’s Guardian alaplapi, visszakapcsolható biztosítékokat is tartalmaz, amelyek a túlfeszültség és a rövidzár ellen védik a kapcsolati csatlakozókat és a DRAM modulokat. Ehhez társulnak a különleges, japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok, amelyek jobb hőtűrést és hosszabb élettartamot biztosítanak.

 

A Gamer’s Guardian USB-, audio- és Ethernet- (LAN) csatlakozóit védő ESD Guards gondoskodik az A88X-Gamer aktív védelméről a hirtelen elektrosztatikus kisülések (ESD) ellen. Az eredmény itt is az alkatrészek hosszabb élettartama.

 

Az A88X-Gamer az ASUS exkluzív DIGI+ feszültségszabályzó modulját (VRM) is megkapta a teljesítmény javítása, a hatékonyság növelése és a megbízhatóság fokozása érdekében. Rozsdamentes hátoldali I/O-panelje krómozott és korrózióálló, így a hagyományos panelekhez képest akár háromszor hosszabb ideig használható.

 

Kötőfék-szaggató APU teljesítmény

 

Az A88X-Gamer előnyeihez tartozik az AI Suite 3, egy exkluzív ASUS kezelőfelület-stílusú vezérlőpanel, amellyel az A88X-Gamer alaplapos rendszerek szinte minden eleme finomhangolható a teljesítmény, a stabilitás és a hatékonyság legjobb egyensúlyának megteremtésére – egyetlen egyszerű és intuitív felületen.

 

Elérhetőség

 

Az ASUS A88X-Gamer alaplap szeptember közepétől válik elérhetővé Magyarországon.

 

SPECIFIKÁCIÓK

CPU foglalat

AMD Socket FM2+ max. négymagos AMD A sorozatú / Athlon sorozatú processzorokhoz

AMD Turbo Core Technology 3.0 támogatás

Lapkakészlet

AMD A88X FCH (Bolton-D4)

Memória

4 db DIMM modul, max. 64 GB DDR3 2800 MHz(OC)

AMD Memory Profile (AMP) memóriák támogatása

Kártyahelyek

1 db PCI Express 3.0/2.0 x16 kártyahely

1 db PCI Express 2.0 x16 kártyahely (max. x4 mód)

2 db PCI Express 2.0 x1 kártyahely

3 db PCI kártyahely

Grafika (VGA)

Integrált AMD Radeon R / HD 8000 / HD 7000 sorozatú grafikus vezérlő egy A sorozatú APU-ba építve

Multi-VGA kimenet: HDMI/DVI/RGB csatlakozók

Több GPU

Az AMD négy GPU-s CrossFireX technológiájának támogatása

Tárolókapcsolat

8 db SATA 6 Gbit/s csatlakozó

Hálózat/LAN

Intel Gigabit Ethernet

USB

4 db USB 3.0 port (2 a hátoldalon, 2 középen)

10 db USB 2.0 port (4 a hátoldalon, 6 középen)

Audio

SupremeFX 8 csatornás nagyfelbontású audio

- Kiváló minőségű sztereo lejátszás 115 dB-es jel-zaj aránnyal (SNR)

- SupremeFX Shielding árnyékolási technológia

- ELNA felsőkategóriás audiokondenzátorok

- Jack csatlakozó érzékelése, több adatfolyam egyidejű lejátszása, előlapi mikrofoncsatlakozó funkciójának átváltása

- Fejhallgató-erősítő

- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó a hátoldali panelen

Exkluzív ASUS játékszolgáltatások

Gamer's Guardian, 10K Black Metallic kondenzátorok, ESD Guards, Digi+ feszültségszabályzó modul (VRM), DRAM túlfeszültség-védelem, rozsdamentes hátoldali I/O panel. ASUS AI Suite 3, USB 3.0 Boost, GPU Boost, TurboV Processing Unit (TPU), Energy Processing Unit (EPU), Fan Xpert2, Disk Unlocker, AI Charger, HomeCloud Media Streamer, Q-DIMM,Q-Slot és Q-Shield.

Méretek / kialakítás

ATX, 30,5 cm x 22,9 cm

 

 

 
Kulcsszavak: alaplap ASUS gamer

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20