A Pirate Bay leállása nem érintette a torrentforgalmat

Czipperer Dia, 2014. december 17. 14:31

Múlt héten a svéd rendőrség lecsapott a The Pirate Bay nevű torrent oldalra. A site hamar visszatért, és úgy tűnik, a hiánya sem érződött a letöltéseken. 

A TorrentFreak számolt be a múlt heti torrentadatokról, amikor is egy rövid időre leállt az egyik legnagyobb torrentoldal, a The Pirate Bay (TPB). Ahogy mi is írtunk róla, a kiesés nem tartott sokáig, az oldal új, Costa Rica-i címre költözött.

 

Mivel a TPB jelentős pozíciót birtokol a torrent piacon, sokan a letöltések visszaesésével számoltak. Az adatokból azonban úgy tűnik, az embereknek B-tervük is van az ilyen esetekre. A letöltések számát tehát nem kifejezetten érintette a rajtaütés és az ezzel járó leállás, az emberek megtalálták a számukra megfelelő alternatívákat.

 

Természetesen némi csökkenés mutatkozott, de számuk nem jelentős. Mindez egyben azt is jelenti, hogy hiába a nagy erőfeszítések a hatóságok részéről, hogy a TPB-t végleg eltávolítsák a színről, az emberek mindig találnak más lehetőséget, hogy a kívánt tartalomhoz jussanak.
 

Demonii heti statisztika (forrás: torrentfreak)
 


A TorrentFreak az egyik legnépszerűbb torrentkövetőtől – melyet a TPB is használ –, a Demoniitól szerezte adatait.  Az ő számaik egyértelműen azt mutatják, hogy a torrentezők forgalma viszonylag stabil képet mutat, annak ellenére, hogy a kérdéses időszakban a Pirate Bay nem volt elérhető. Ez az is jelenti, hogy nem csak B-tervük volt a felhasználóknak, hanem nagyon gyorsan is reagáltak, tehát fel voltak készülve erre az eshetőségre is.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46