Az Anonymus hackerei karácsonykor sem pihentek

forrás: Prím Online, 2014. december 27. 11:20

13 ezer jelszót és felhasználónevet szereztek meg többek között a Dell, a Walmart, az Amazon, a PlayStation Network és Xbox Live szervereiről az Anonymus csoport hackerei.

Az adatok a Ghostbin nevű fájlmegosztó oldalon voltak elérhetők, jelenleg azonban a Ghostbin nem üzemel. Az adatokkal együtt kikerültek a felhasználók társkereső és pornóoldalakhoz kért regisztrációi is, illetve egy népszerű biztonsági programhoz, a CyberGhosthoz megadott jelszavak egy részét is feltörték. A CyberGhost egyébként a nyilvános WiFi-t használókat védi meg a hackerektől.

A feltört felhasználónevek és jelszavak mennyisége és a kár sem olyan nagy, ajánlott mindenkinek újraregisztrálnia, és a probléma gyakorlatilag megoldódott, a történetben inkább az az érdekes, hogy ezenkívül az Anonymus elérhetővé tette a The Interview című filmet is a letöltők számára.

 

Forrás: vs.hu
 

Kulcsszavak: security hacker Anonymous

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás