Megújította vállalati biztonsági termékeit az ESET

forrás: Prím Online, 2015. február 27. 11:33

Az ESET bemutatta az üzleti felhasználói körében végzett kutatás tapasztalatai alapján újratervezett IT biztonsági portfólióját vállalati ügyfelei számára. Az új megoldások a vállalati infrastruktúra alacsony terhelése mellett proaktív védelmet biztosítanak, valamint számos új funkciót - például botnet elleni védelmet, exploit blokkolót, és adathalászat elleni védelmet kínálnak az üzleti felhasználók számára.

A hazai vállalati biztonságnak még mindig fejlődni kell


Az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft tapasztalatai szerint az online világ folyamatosan változó trendjei és a fenyegetettségek növekvő száma az otthoni felhasználókat fokozatosan kényszerítik rá a legújabb technológiákra, megoldásokra való váltásra. Az üzleti szektor azonban megfontoltabban és sokszor így jóval lassabban vált az új technológiai megoldások irányába, pedig számukra az anyagi veszélyek is jelentősebbek lehetnek.

 

„Bízunk benne, hogy a mostantól elérhető új vállalati felhasználóinkra specializált megoldásaink új lendületet adnak a modern biztonsági védelem kiépítése felé. Az újfajta működési környezetben elengedhetetlenül fontos a megfelelő védelem, amely azonban nem mehet a gyorsaság és a teljesítmény rovására. Magyarországon a vállalatok nagy többsége nem korszerű megoldásokat használ, tapasztalataink alapján azonban nyitottak a váltásra, ha rendszerüket és költségvetésüket nem terheli meg a bevezetett megoldás. Reményeink szerint erre kínálunk még hatékonyabb megoldást az új generációs termékekkel.” – nyilatkozta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

„Világszínvonalú biztonsági termékeket építeni számunkra nem új dolog, már több mint húsz éve foglalkozunk ezek fejlesztésével”. – mondta Richard Marko, az ESET ügyvezető igazgatója. “A digitális forradalom alapvetően megváltoztatta a vállalatok működési környezetét, ezért úgy döntöttünk, visszatérünk az alapokhoz és felülvizsgáljuk, hogy ügyfeleinknek mire van szükségük az üzleti növekedéshez most és a közeljövőben. Véleményünk szerint a kulcs a használhatóság, a teljesítmény és hatékonyság megfelelő egyensúlyának kialakításában rejlik. Erre építettük az új megoldásainkat."

A vállalatok számára készített ESET biztonsági megoldások középpontjában a teljesen új alapokra helyezett ESET Remote Administrator áll. Ez az újratervezetett, platformfüggetlen, távoli menedzsment megoldás hatékonyabbá teszi a működést, növeli a biztonságot, illetve csökkenti a bevezetés és a menedzselés költségeit.


Az új felhasználói felület jelentősen egyszerűsíti a hálózati tevékenységek monitorozását, konfigurálását és ellenőrzését, a megoldás automatikus figyelmeztetéseket is küldhet a rendszergazdáknak, míg a végpont és szervervédelem megfelelő védelmet biztosít a rosszindulatú programok ellen.

Az ESET újgenerációs megoldásait először Észak-Amerikában mutatták be tavaly decemberben. Az első visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, a vállalatoktól érkezett javaslatok némelyikét a szakemberek be is építették a most világszinten bevezetett megoldásokba, hogy tovább tökéletesítsék a vállalatok számára nyújtott biztonságot.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30