Hackertámadás érte a német törvényhozás alsóházát

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 15. 19:16

Ismeretlenek támadást hajtottak végre a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag informatikai rendszere ellen.

A támadásról a Spiegel Online számolt be pénteken, és a Bundestag szóvivője megerősítette a hírportál értesülését. Közölte, hogy a Bundestag hivatala és a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szakemberei dolgoznak az ügy feltárásán. A szóvivő részletekről nem tájékoztatott.

 


 

A Spiegel Online szerint a Bundestag informatikai szakértői már napokkal korábban észleltek behatolási kísérletet a parlament belső hálózatába. Ezzel csaknem egy időben a belső elhárítást végző nemzetbiztonsági szolgálat, az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) informatikai elhárítással foglalkozó részlege is észlelte, hogy támadás történt a Bundestag rendszere ellen.
 

A hírportál szerint a szakemberek súlyosnak ítélik az esetet. Az egyelőre nem ismert, hogy a támadás érint-e érzékeny adatokat. A hálózat egy részét biztonsági okokból leállították, így leválasztották a rendszerről egyebek között az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) leleplezett titkos adatgyűjtő programjainak német vonatkozásait, illetve az NSA és a német külföldi hírszerző szolgálat (BND) együttműködésének feltárásával foglalkozó vizsgálóbizottság munkája során keletkezett anyagokat tartalmazó meghajtókat is - írta a Spiegel Online.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50