Az okostelefon képes azonosítani a szemrákot

Czipperer Dia, 2015. május 26. 15:22

Nem vicc: okostelefonnal azonosítható a retinoblasztóma, vagyis a szemrák. Ez a módszer már életet is mentett.

A retinoblasztóma, vagyis a szemrák egy ritka, ugyanakkor agresszív betegség, amely legtöbbször fiatal gyermekek érint. A betegség lényege, hogy egy tumor fejlődik ki a retinán, azonban azonosítása nem olyan nehéz. Mindössze egy okostelefonra van szükség hozzá.

 

Elsőre furcsának és ijesztőnek tűnhet a kijelentés, azonban korántsem olyan hihetetlen dologról van szó. Kiderült ugyanis, hogy az okostelefonok kamerája képes rögzíteni a jelenséget. Ha valaki vakuval készít fotót, azonosítható a betegség.

 

Ez a módszer már egy gyermeket is megmentett. Julie Fitzgerald 2 éves kisfia, Avery betegségét tudták így diagnosztizálni.
 

 

Fitzgerald az ABC Newsnak elmondta, hogy nagyon rosszul érezte magát, amikor kiderült, hogy valami nincs rendben a kicsi szemével. Amikor elkészítette a képet, maga is látta, hogy baj van, ezután fordultak orvoshoz. Sajnos a kisfiú elvesztette a beteg szemét, azonban az életét sikerült megmenteni.

 

Az orvos elmondása szerint ez természetesen nem tekinthető végleges diagnózisnak, de érdemes nyomon követni és kivizsgáltatni. A retinoblasztóma jól kezelhető betegség. A jelenlegi technológia és a kemoterápiás kezelések megmenthetik a baba életét és a szemét is.

 

 

Forrás: Yahoo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás