Az Oracle kibővíti a világ legátfogóbb vállalati felhőportfólióját

forrás: Prím Online, 2015. június 23. 12:16

Larry Ellison, az Oracle igazgatótanácsának elnöke és technológiai vezetője új kiegészítéseket jelentett be az Oracle Cloud Platform megoldáshoz, amely átfogó, integrált szolgáltatáscsomagként lehetővé teszi a fejlesztők, IT-szakemberek, üzleti felhasználók és elemzők számára, hogy felhőben futó alkalmazásokat, szolgáltatásokat hozzanak létre, terjesszenek ki és integráljanak. Több mint 24 szolgáltatásával az Oracle Cloud Platform tovább erősíti a világ legnagyobb SaaS, PaaS és IaaS portfóliójával rendelkező Oracle vezető szerepét. Az új Oracle Cloud szolgáltatások közé tartoznak az Oracle Database Cloud - Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud, és az Oracle Process Cloud megoldások.

Az Oracle Cloud Platform segítségével a felhasználók új alkalmazásokat készíthetnek, kibővíthetik a meglévőket, illetve könnyen mozgathatnak helyi munkafolyamatokat a felhőbe anélkül, hogy változtatni kellene az alkalmazásokon. A szolgáltatásokat úgy fejlesztették, hogy maximalizálják a felhasználói élményt és a produktivitást; lehetővé tegye a fejlesztőknek, hogy kezeljék és elemezzék az adatokat, gyorsan fejlesszenek, teszteljenek és telepítsenek alkalmazásokat; segítse a rendszertervezőket a helyi megoldások és felhőalkalmazások gyors integrálásában; valamint betekintést kínáljon az felhasználók számára az üzleti folyamatokba és segítse a vállalati együttműködést.

Az Oracle Cloud Platform elterjedése gyors ütemben növekszik és már a világ legismertebb márkái és szervezetei közül többen is használják. A megoldás már több mint 1800 ügyféllel rendelkezik, amelyből 1419 az utolsó negyedévben csatlakozott a felhasználók táborához. Az Australian Finance Group, Avaya, és a Calix csak néhány azok közül a szervezetek közül, akik az Oracle Cloud Platform keretében például a Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud, vagy a Database Backup Service megoldásokat használják.

Az új Oracle Cloud Platform and Infrastructure szolgáltatás mostantól elérhető részei:


·    Az Oracle Database Cloud – Exadata Service megoldás az Oracle Exadata adatbázisának minden szolgáltatását elérhetővé teszi a felhőben.
·    Az Oracle Archive Storage Cloud Service szolgáltatás az iparág legolcsóbb tárolási lehetőségét biztosítja a hosszú távú archiválást igénylő alkalmazásoknak és munkafolyamatoknak.
·    Az Oracle Big Data Cloud Service és Big Data SQL Cloud Service megoldások nagyteljesítményű és biztonságos platformot kínálnak a Hadoop és NoSQL adatbázisokat futtató különféle munkafolyamatok számára, amelyek segítenek a big data információinak kinyerésében és kezelésében.
·    Az Oracle Integration Cloud Service egyszerűsíti a felhőben és saját adatközpontban futó Oracle és más gyártóktól származó alkalmazások közötti integrációt.
·    Az Oracle Mobile Cloud Service a háttér infrastruktúra összetettségének csökkentésével egyszerűsíti a vállalati mobilizációt.
·    Az Oracle Process Cloud Service lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy a fejlesztőktől függetlenül folyamatalkalmazásokat találjanak ki és készítsenek el.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59