Az Oracle kibővíti a világ legátfogóbb vállalati felhőportfólióját

forrás: Prím Online, 2015. június 23. 12:16

Larry Ellison, az Oracle igazgatótanácsának elnöke és technológiai vezetője új kiegészítéseket jelentett be az Oracle Cloud Platform megoldáshoz, amely átfogó, integrált szolgáltatáscsomagként lehetővé teszi a fejlesztők, IT-szakemberek, üzleti felhasználók és elemzők számára, hogy felhőben futó alkalmazásokat, szolgáltatásokat hozzanak létre, terjesszenek ki és integráljanak. Több mint 24 szolgáltatásával az Oracle Cloud Platform tovább erősíti a világ legnagyobb SaaS, PaaS és IaaS portfóliójával rendelkező Oracle vezető szerepét. Az új Oracle Cloud szolgáltatások közé tartoznak az Oracle Database Cloud - Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud, és az Oracle Process Cloud megoldások.

Az Oracle Cloud Platform segítségével a felhasználók új alkalmazásokat készíthetnek, kibővíthetik a meglévőket, illetve könnyen mozgathatnak helyi munkafolyamatokat a felhőbe anélkül, hogy változtatni kellene az alkalmazásokon. A szolgáltatásokat úgy fejlesztették, hogy maximalizálják a felhasználói élményt és a produktivitást; lehetővé tegye a fejlesztőknek, hogy kezeljék és elemezzék az adatokat, gyorsan fejlesszenek, teszteljenek és telepítsenek alkalmazásokat; segítse a rendszertervezőket a helyi megoldások és felhőalkalmazások gyors integrálásában; valamint betekintést kínáljon az felhasználók számára az üzleti folyamatokba és segítse a vállalati együttműködést.

Az Oracle Cloud Platform elterjedése gyors ütemben növekszik és már a világ legismertebb márkái és szervezetei közül többen is használják. A megoldás már több mint 1800 ügyféllel rendelkezik, amelyből 1419 az utolsó negyedévben csatlakozott a felhasználók táborához. Az Australian Finance Group, Avaya, és a Calix csak néhány azok közül a szervezetek közül, akik az Oracle Cloud Platform keretében például a Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud, vagy a Database Backup Service megoldásokat használják.

Az új Oracle Cloud Platform and Infrastructure szolgáltatás mostantól elérhető részei:


·    Az Oracle Database Cloud – Exadata Service megoldás az Oracle Exadata adatbázisának minden szolgáltatását elérhetővé teszi a felhőben.
·    Az Oracle Archive Storage Cloud Service szolgáltatás az iparág legolcsóbb tárolási lehetőségét biztosítja a hosszú távú archiválást igénylő alkalmazásoknak és munkafolyamatoknak.
·    Az Oracle Big Data Cloud Service és Big Data SQL Cloud Service megoldások nagyteljesítményű és biztonságos platformot kínálnak a Hadoop és NoSQL adatbázisokat futtató különféle munkafolyamatok számára, amelyek segítenek a big data információinak kinyerésében és kezelésében.
·    Az Oracle Integration Cloud Service egyszerűsíti a felhőben és saját adatközpontban futó Oracle és más gyártóktól származó alkalmazások közötti integrációt.
·    Az Oracle Mobile Cloud Service a háttér infrastruktúra összetettségének csökkentésével egyszerűsíti a vállalati mobilizációt.
·    Az Oracle Process Cloud Service lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy a fejlesztőktől függetlenül folyamatalkalmazásokat találjanak ki és készítsenek el.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30