A WordPresst használja az internet negyede

forrás: Prím Online, 2015. november 10. 15:26

Számos tartalomkezelő felemelkedését és bukását láttuk már a weben, de akad köztük egy, amelyik kitart, és még növeli is a piaci arányát. A WordPress.

A tartalmukat rendszeresen frissítő, nem statikus weboldalak CMS-t (Content Management Systemet, azaz tartalommenedzselő rendszereket) használnak. Mint a W3Techs friss adataiból kiderül, közülük messze a legnépszerűbb, a WordPress ingyenes és szabadon felhasználható szoftvert meghökkentően sokan, a honlapok 25 százalékán használják. Ráadásul, ha az összes weboldalt (tehát a statikusakat is) figyelembe vesszük, akkor a WordPress aránya 58,7 százalékra nő.

Népszerűsége egyre növekszik: 13,1 százalékról nőtt 2011-ben 15,8-ra, majd elérte a mostani arányát az interneten. A második legnépszerűbb, a szintén ingyenes Joomla, melynek 2,8 százalékos az elterjedtsége.

 

Egy jellegzetes WordPress téma


Sokan készíttetnek még ma is egyedi fejlesztésű portálokat, amelyek kielégítik azokat az igényeket, melyekre a WordPress nincs felkészítve, de bizonyos, hogy a blogot, vagy honlapot indítóknak érdemes a szabadon felhasználó változatban gondolkodniuk.

Persze az ilyen listavezető pozíció egyenesen kívánatos céltáblája a támadásoknak, ahogy azt a közelmúlt számos biztonsági problémája is mutatja. Ezért érdemes mindig időben a legújabb változatra frissíteni.

 

Forrás: hirado.hu

Kulcsszavak: WordPress

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás