Okostelefon nélkül is használhatók az Android Wear alapú eszközök

Czipperer Dia, 2015. november 19. 09:20

A Google frissítette Android Wear operációs rendszerét, melynek révén nincsen már szükség mobileszközre, hogy a karóra teljes értékű okoseszközként funkcionáljon.

A hivatalos Android blogon jelent meg egy poszt, miszerint már nem lesz a jövőben szükség mobiltelefonokra az Android Wear alapú okosórákhoz. Ez természetesen csupán részben igaz. Az operációs rendszer hálózati támogatással bővült, vagyis mobil adatkapcsolat is elérhető az eszközökre. Ezzel megszűnik a telefonokhoz való kötöttség azon kiegészítőknél, meyek szintén rendelkeznek ilyen támogatottsággal. Az LG Watch Urbane LTE lesz az első olyan modell, amelynél már nem lesz szükség mobiltelefonra.

 

Az okosórák jelentősen kötődnek a mobilokhoz, hiszen az eszköz értesítéseit, üzeneteit stb. szinkronizálják, valamint a kettő közti kommunikációhoz elengedhetetlen a Bluetooth vagy a Wifi kapcsolat. A kapcsolat nélkül az okosórák sem érnek többet hagyományos társaiknál.

Az LG Watch Urbane LTE azonban kitűnik társai közül, hiszen az LTE támogatásnak köszönhetően önállóan is képes helytállni. Az Android Wear platform frissítésével pedig már tényleg nincsen szükség mobileszközre a működéshez. A karóra tulajdonosa egyebek mellett gond nélkül használhatja a fitneszfunkciókat, üzeneteket küldhet és fogadhat, és kedvenc alkalmazásait is futtathatja az eszközön.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30