Okostelefon nélkül is használhatók az Android Wear alapú eszközök

Czipperer Dia, 2015. november 19. 09:20

A Google frissítette Android Wear operációs rendszerét, melynek révén nincsen már szükség mobileszközre, hogy a karóra teljes értékű okoseszközként funkcionáljon.

A hivatalos Android blogon jelent meg egy poszt, miszerint már nem lesz a jövőben szükség mobiltelefonokra az Android Wear alapú okosórákhoz. Ez természetesen csupán részben igaz. Az operációs rendszer hálózati támogatással bővült, vagyis mobil adatkapcsolat is elérhető az eszközökre. Ezzel megszűnik a telefonokhoz való kötöttség azon kiegészítőknél, meyek szintén rendelkeznek ilyen támogatottsággal. Az LG Watch Urbane LTE lesz az első olyan modell, amelynél már nem lesz szükség mobiltelefonra.

 

Az okosórák jelentősen kötődnek a mobilokhoz, hiszen az eszköz értesítéseit, üzeneteit stb. szinkronizálják, valamint a kettő közti kommunikációhoz elengedhetetlen a Bluetooth vagy a Wifi kapcsolat. A kapcsolat nélkül az okosórák sem érnek többet hagyományos társaiknál.

Az LG Watch Urbane LTE azonban kitűnik társai közül, hiszen az LTE támogatásnak köszönhetően önállóan is képes helytállni. Az Android Wear platform frissítésével pedig már tényleg nincsen szükség mobileszközre a működéshez. A karóra tulajdonosa egyebek mellett gond nélkül használhatja a fitneszfunkciókat, üzeneteket küldhet és fogadhat, és kedvenc alkalmazásait is futtathatja az eszközön.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12