Rover jogsi űrkadétoknak

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 12:46

A Google Ground inspiráló környezetében egy 5 délelőttön át tartó élménydús program során többek között a csillagászat és az űrtan alapjaival és a Google Lunar XPRIZE versenyében csaholó Puli holdjáró prototípusával is közeli ismeretséget köthetnek a Puli Space űrkadét kurzusának résztvevői.

Június 20-24-e között tartja nyári űrkadét kurzusát 12-14 éves diákoknak a Puli Space csapata, ezzel tovább építi hazai ismeretterjesztő és oktatási programját. A Puli ország- (és világ-)járása során már több száz alkalommal hívta fel a figyelmet a műszaki- és természettudományok szépségére és a kutatás-fejlesztés eredményeinek mindennapi életünkben játszott nélkülözhetetlen szerepére. A csapat hat évvel ezelőtti megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

 

A Google Magyarország támogatásával, a Google Grundon megtartandó űrkadét kurzuson a résztvevő diákok a csillagászat és az űrtani alapismeretek elsajátítása mellet Lego Holdbázisépítéssel és programozással is megismerkednek, és elsajátítják a Puli holdjáró prototípusának vezetését is. Az utolsó napon pedig egy valós Hold-expedíció szimulációjára kerül sor, melynek során a „Földi Irányító Központból” (Mission Control Center, MCC) kell egy éles küldetést végrehajtaniuk az űrkadétoknak. A nap végén a sikeres küldetés után, minden résztvevő „Puli Rover Jogosítványt” kap!

 

 

„Külön öröm számomra, hogy ez a nyári kurzus a Google Ground inspiráló környezetében, a Google Magyarország támogatásával valósul meg, amit ezúton is köszönök. A keresőóriás elkötelezettsége a modern technológiák népszerűsítésében ismert, ez a "mi versenyünkben", a Google Lunar XPRIZE-ben is látható: a MoonBots 11-17 éves diákoknak szóló világversenyét 2010 óta rendezik meg. A MoonBots 2012-ben például nagy magyar siker született, a soproni Hungarobots Puli által mentorált csapata magabiztosan nyert. Reméljük, hogy a Hungarobots példája a mai diákokat is lelkesíti, és hasonló sikerekre törnek majd. Bízom benne, hogy űrkadét kezdeményezésünket folytatni tudjuk, és a jövőben rendszeresen találkozunk a Google Ground-on a "New Space" legfiatalabb képviselőivel." - mondta el Dr Pacher Tibor, a Puli csapatvezetője.

 

„A Google Lunar XPRIZE egy nemzetközi megmérettetés, melynek tárgya, hogy a résztvevő csapatok járműveket juttassanak el a Holdra és ott különböző feladatokat hajtsanak végre velük. Nagy örömünkre szolgál, hogy az indulók között a magyar Puli Space Projectet is üdvözölhetjük. A Dr. Pacher Tibor vezette Puli csapat azonban nem csak az úthoz szükséges eszközök fejlesztésével, de magyar diákok természettudományos továbbképzésével is foglalkozik már évek óta. A mostani kurzus műszaki tananyaga mellé a Google Magyarország egy digitális képzési modult is biztosít az iskolásoknak, az oktatócsapat rendelkezésére bocsátja a Google Grundot, valamint anyagilag is támogatja a kezdeményezést. Bízunk benne, hogy minél több szülő fogja gyermekét beiratni erre az érdekes kurzusra, hiszen ezzel közvetve a magyar Puli Space Project sikeres megvalósulását is segítik.” - nyilatkozta Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője.

 

Az űrkadét kurzus programja itt található, jelentkezéssel: https://events.withgoogle.com/puli-space/

míg a Puli Ország- és világjárását ezen a linken követhetik: https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=hu&authuser=0&mid=z8m3pASz7x1s.k_wOOKU_c22Y

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27