Nyaralásbarát GPS a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2016. június 14. 16:02

A Mio pénztárcakímélő megoldással készül a nyárra: az autós vakációk kötelező kellékei lehetnek idén az új Base Map sorozat tagjai.

A számos extrával felszerelt GPS-ek sávkövető rendszerrel és IQ Routes technológiával könnyítik meg az utazást, térkép azonban egyáltalán nincs bennük. Legalábbis az elején, a Mio újdonságai ugyanis előre telepített térképek nélkül érkeznek, így kizárólag a szükséges útvonalak letöltésére és a felhőtlen nyaralásra kell áldoznunk.

 

Térkép nélküli GPS? Elsőre talán furcsán hangzik, pedig ha autós nyaralást tervezünk, ennél hasznosabb és költséghatékonyabb kütyüt nehezen találunk. A Mio Base Map navigációi a legolcsóbb GPS-ek közé tartoznak, hiszen vásárláskor csak a legfontosabb alapfunkciókat tartalmazzák, használatuk során azonban igény szerinti extrákkal bővíthetők. Mivel előre telepített – és számunkra sok esetben fölösleges - térképek nélkül érkeznek, később csak azért kell fizetnünk, amire ténylegesen szükségünk van. Sőt, további pénztárcakímélő megoldásként a térképeket akár bérelhetjük is.

 

A térkép nem minden

Egy külföldi nyaralás során az ismeretlen utak, egy elvétett kitérő és az eltérő közlekedési morál miatt megnő a vezetés közbeni stressz, a Mio Base Map navigációk azonban ennek kezelésében is segítenek. A készülékek nagyméretű érintőképernyője és villámgyors processzora biztosítja a precíz navigálást, az IQ Routes technológia pedig az útvonalszámítás újgenerációs módját hozza autónkba. Az intelligens és hatékony rendszer az átlagsebességből számítja ki a várható érkezési időt és a valós idejű forgalmi helyzetet figyelembe véve javasol útvonalat. Ezzel elkerülhetjük a nem várt dugókat, útfelújításokat és egyéb hátráltató tényezőket a nyaralás során, amivel akár órákat is megmenthetünk a családi vakáció számára. A városi közlekedésben ráadásul a parkolási asszisztenssel hamar szabad helyet találhatunk, hogy a kikapcsolódásra szánt idő valóban hasznosan teljen.

 

Béreljünk térképet a nyárra!

Az előre telepített térképek hiányában csupán azokat a területeket kell az eszközre tölteni, amelyeket utazásunk során biztosan érinteni fogunk. Ha nem szeretnénk, ezeket még megvásárolnunk sem kell, hiszen a Mio Base Map sorozat navigációi, Európában egyedülálló módon, a térképek bérlését is lehetővé teszik.  A Mio weboldalán igény szerint 3–30 napos időtartamra „kölcsönözhetjük ki” 44 ország autóstérképét, s ezzel további összegeket takaríthatunk meg. A térképvásárlás, vagy -bérlés mellé ráadásul folyamatos térképfrissítés jár, és új útvonalakat is kapunk ajándékba.  A navigációban megjelölt hasznos helyek és érdekes pontok (POI-k) pedig üdítő változatosságot jelenthetnek a hosszabb utazások során. 

 

A Mio újgenerációs Base Map készülékei biztonságos utakat és időspóroló megoldásokat kínálnak. Az előre telepített készülékek már 21.900 Ft-tól kaphatóak Magyarországon.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

Ez várható idén az okosotthon eszözök piacán

Az okosotthon-technológia folyamatosan fejlődik, ez 2023-ban sincs másképp. Az okosotthon megoldások az elmúlt néhány évben hosszú utat tettek meg, új trendek és technológiák léptek színre a hatékonyság, a kényelem és a biztonság érdekében. A cseh Tesla okosotthon márka bemutatja az idei év legforróbb okosotthon trendjeit. 

2023. június 1. 09:57

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39