A Criteo közzétette „State of Cross-Device Commerce” jelentését

forrás: Prím Online, 2017. május 17. 09:40

A teljesítményalapú hirdetési technológiai piac egyik vezető vállalata, a Criteo közzétette 2016 második felére vonatkozó „State of Cross-Device Commerce” jelentését

Az elemzés betekintést nyújt a fogyasztói vásárlási szokásokba, és előre jelzi a több eszközzel bonyolított (cross-device) kereskedelem várható alakulását a régióban és világszerte. A korábbi években a Criteo féléves jelentései a mobil kereskedelmet állították középpontba. A mostani elemzés elsősorban arra mutat rá, hogy a kiskereskedőknek alaposabban meg kell ismerniük a több eszközt érintő fogyasztói viselkedést, hogy marketingstratégiájuk kiigazításával jobb megtérülést érhessenek el. 

 

A mobil továbbra is meghatározó, változatlanul az Android vezet 

Továbbra is az okostelefon a legnépszerűbb mobil vásárlási eszköz, hiszen a tranzakciók többségét világszerte okostelefonon bonyolítják, a táblagépekkel szemben. A kelet-közép-európai térségben a mobil tranzakciók 60%-a okostelefonon, 40%-a táblagépen történik. Az androidos eszközök vezetnek az iOS-alapúakhoz képest – az összes régiós okostelefon-tranzakció 75%-ához Androidot használnak. A mobilügyletek átlagértéke az asztali gépekre jellemző átlag 86%-a.

 

 

A több eszközzel bonyolított vásárlásoknál az okostelefon vezet 

Már nem érvényes a „böngéssz az okostelefonodon, vásárolj asztali gépről” szabály. A több eszközzel bonyolított tranzakciók egyharmada a világon mindenütt okostelefonon indul. Kelet-Közép-Európában a felhasználók egyötöde elsősorban a mobiltelefonján keres és vásárol, ami kellő figyelmeztetés a kiskereskedők számára, hogy mind az asztali, mind a mobilkörnyezetben nyújtott felhasználói élmény tervezése fontos. Az okostelefonon végrehajtott vásárlásoknál a vevők 39%-a okostelefonos böngészéssel indította a vásárláshoz vezető folyamatot. De a táblagépen és asztali gépen végzett vásárlások majdnem egyötöde (18%, illetve 17%) is okostelefonon kezdődött.

 

A Criteo új ügyvezető kinevezésével reagál a trendekre és az üzleti növekedésre 

Erkan Soy 2011-ben került a Criteo-hoz, a vállalat orosz és lengyel piacra lépését támogatta, majd részt vett a vállalat törökországi működésének kiépítésében, és az isztambuli csapat felállításában. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik a piacok továbbfejlesztése és a működés folyamatos támogatása terén, amely fontos elvárás Magyarországon is.

 

„Kelet-Közép-Európa piacai jóval az átlagot meghaladva növekednek. Erre a pozitív trendre építve ösztönözzük a további fejlődést. A régió egyes országaiban a cross-device tranzakciók aránya már eléri a 40%-ot, ami több, mint az USA-ban. Ez kihívásokkal jár, de egyben új lehetőséget is teremt a hirdetők számára, és mi szeretnénk fejlett megoldásokkal a lehető legjobb támogatást nyújtani számukra” – jelentette ki Erkan Soy, a kelet-közép-európai térségért felelős új ügyvezető igazgató.

A teljes „State of Cross-Device” jelentés innen letölthető.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az év applikációja lett a Telenor MyTV

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett Az Év Honlapja pályázaton Az Év applikációja kategóriájának nyertese a Telenor MyTV online tévészolgáltatás lett.

2017. november 17. 16:57

A Telekomnál egész hétvégén tart a Black Friday

A Telekom kedvező készülékajánlatokkal, korlátlan és tematikus korlátlan mobilnetcsomagokkal és mobil előfizetés mellé is vásárolható TV készülékekkel könnyíti meg a karácsonyi bevásárlást.

2017. november 17. 09:29

Fogyasztóvédelmi tanácsok online vásárláshoz

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan vásárolhassanak az interneten is, ezért 2017-ben a fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában a netes kereskedelem áll. A következő hetekben ugrásszerűen emelkedik az online vásárlások száma, amelyek során feltétlenül érdemes figyelembe venni a fogyasztóvédelmi hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) internet laboratóriuma és az Európai Fogyasztói Központ tapasztalatait és próbavásárlásainak tanulságait. 

2017. november 16. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34
cloudappsportal.com