Magas szintű Check Point biztonság a Microsoft Azure Stack-en

forrás: Prím Online, 2017. október 5. 13:38

A Check Point Software Technologies Ltd. Microsoft Azure kompatibilis vSEC felhő-biztonsági megoldása mostantól támogatja az Azure Stack-et is: ezzel stabil biztonságot nyújt az Azure nyilvános és hibrid felhő-alapú környezetek teljes egészében. 

Microsoft Azure Certified partnerként, a Check Point lehetővé teszi ügyfelei számára az Azure platformot alkalmazó rendszereiknek egy iparágvezető, magas szintű, a fenyegetésekkel szemben megelőző biztonsági megoldáson alapuló, zökkenőmentes védelmét; mindeközben biztonságos elérhetőséget nyújt a helyi hálózatok egésze és Azure felhő-alapú környezeteik számára. 

 

„Nagyon örülünk vSEC biztonságvédelmünk Microsoft Azure Stack-re való kibővítésének,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point felhő-biztonsági üzleti vezetője. „A VSEC átfogó fenyegetések elleni védelmet kínál, biztosítja valamennyi fenyegetés teljes láthatóságát mind a fizikai, mind a virtuális környezetekben, ezzel segítve a szervezeteket a felhő-alapú környezetekre való átállásban. Az Azure Stack támogatása, egy alkalmazás-fejlesztésre és biztonságra kialakított stabil keretrendszer, valamint folyamatok és eszközök révén teszi lehetővé ügyfeleink számára hálózataik rugalmasságának növelését és kontrolljának javítását.” 

 

Azzal, hogy a legkülönbözőbb méretű szervezetek gyors tempóban állnak át a felhő-alapú technológiák alkalmazására, egyre több adat kerül ki a hagyományos, helyhez között biztonsági ellenőrzések hatóköréből. A stabil biztonsági állapot elérése egy egyre inkább diverzifikált és szétszórt hálózatban seregnyi új kihívást jelent. A Check Point és a Microsoft kivételes tapasztalattal rendelkezik a szervezeteket, a legújabb technológiáknak az üzletvitel biztonságos fejlesztése céljából való alkalmazásában segítő megoldások fejlesztése terén. 

 

A Check Point vSEC a magas szintű, többrétegű biztonságot kiterjeszti a felhő-alapú adatoknak és eszközöknek a rosszindulatú programokkal és más, veszélyes fenyegetésekkel szembeni védelmére. A dinamikus és elasztikus természetű Azure környezetek számára tervezett vSEC, a VM-ekkel, a csoportokkal, a tag-ekkel, és más, az Azure által meghatározott dolgokkal kapcsolatos háttéradatok alapján, automatikusan alkalmazza a biztonsági intézkedéseket a felhő-alapú környezet változásainak függvényében. Mindez fejlett, a környezet pontos szükségleteihez szabott biztonságvédelmet nyújt. Mi több, a vSEC gördülékenyen követi az Azure nyilvános felhőből az Azure Stack környezetekbe kerülő munkafolyamatokat és adatokat, ezzel egészítve ki a Microsoft saját kontrolljait, annak érdekében, hogy lehetővé tegye a stabil biztonsági előírások kialakítását, azok végrehajtását, naplózását, valamint jelentések készítését – mindezeket egyetlen, egységes menedzsment-konzolról. 

 

Legfontosabb jellemzők:

  • Magas szintű fenyegetésekkel szembeni védelem, mely védi a felhő alapú rendszereket a külső és belső fenyegetések ellen. A vSEC az adatforgalom átfogó, több-rétegű biztonsági védelmével egészíti ki a meglévő Azure kontrollokat. 
  • Egyetlen ablakú biztonságmenedzsment a nyilvános és privát felhők, valamint a helyi hálózatok számára, mely lehetővé teszi a biztonsági intézkedések menedzsmentjét és láthatóságát a felhő-alapú infrastruktúrák egészében.
  • A biztonsági előírások, a naplózás és a jelentések készítése épít a Microsoft Azure Cloud által meghatározott dolgokra, ezzel növelve a láthatóságot. 
  • Bármely felhő, bármely szolgáltatás, állandó biztonság – az Azure Stack támogatásával, a Check Point továbbra is az iparág egyik legátfogóbb fenyegetésekkel szembeni védelmi megoldását kínálja bármely felhő-alapú környezet számára, legyen az nyilvános, privát, vagy hibrid. 

 

„A Microsoft Azure kibővítéseként, a Microsoft Azure Stack valódi, stabil, hibrid felhő-megoldást kínál ügyfeleink számára, mely lehetővé teszi befektetéseik maximális kihasználását a felhő és a helyhez között környezetek egészében,” - mondta Mark Jewett, a Microsoft Corp. Azure Hybrid termékmarketing részlegének senior vezetője. „Örülünk, hogy a Check Point továbbra is rendelkezésre bocsátja biztonsági szakértelmét annak érdekében, hogy segítse közös ügyfeleinket hibrid hálózataik biztonságának javításában.” 

 

További információ a Check Point vSEC kapcsán: https://www.checkpoint.com/products-solutions/vsec-cloud-security/

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09