A Vodafone Magyarország köszönti a Magyar Telekomot az 5G klubban

forrás: Prím Online, 2020. április 10. 09:52

Az elmúlt fél évben a Vodafone Magyarország 5G hálózatán már megtapasztalhatták az ügyfelek, hogy milyen lehetőségeket tartogat a mobilhálózatok legújabb generációja. A Budapest belvárosában elérhető hálózatot 34 élő 5G-s bázisállomás működteti, amiknek köszönhetően az 5G-s telefonnal rendelkező ügyfelek akár 1Gbit/s–os letöltési sebességet is elérhetnek. Az NMHH március végi tenderét követően a többi magyarországi szolgáltató is képes lesz 5G-s szolgáltatások nyújtására. A Vodafone Magyarország elsőként a Magyar Telekomot köszönti ebben a közösségben, és egyben üdvözli a tényt, hogy egyre több szolgáltató támogatja Magyarország digitális fejlődését az új technológia segítségével.

A Vodafone Magyarország a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019-ben élő kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában, valamint a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, a 2016-ban vásárolt 3600MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően.

 

2019 májusában először Zalaegerszegen, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya ünnepélyes megnyitója alkalmából a tesztpályán, majd Budapesten, a Vodafone Székház tetején indította el a Vodafone saját frekvenciáján Magyarország első állandó, hálózatába kapcsolt 5G bázisállomásait. A hálózat képességét mindkét esetben egy 5G kapcsolaton keresztül, távolról vezérelt személyautóval mutatták be.

 

2019 őszén érkezett el a Vodafone 5G fejlesztéseinek következő mérföldköve, amikor a szolgáltató elindította az ország első, mindenki számára elérhető kereskedelmi 5G hálózatát. A kereskedelmi szolgáltatást nyújtó budapesti 5G hálózat összesen 34 darab 5G-s bázisállomást foglal magába.

 

„Kiemelten fontos, hogy a hálózatokat rendszeresen karbantartsuk és folyamatosan fejlesszük, ennek eredményeként tudnak a jelenlegi nehéz helyzetben is megbirkózni a megnövekedett terheléssel az egyébként nemzetközi élvonalba tartozó magyarországi hálózatok. Az elmúlt fél évben volt lehetőségünk arra, hogy az 5G előnyeit megtapasztaljuk és teszteljük, illetve ügyfeleink számára is elérhetővé tegyük. Üdvözöljük, hogy mától egy újabb szereplő lépett be az 5G-s szolgáltatások piacára, biztosak vagyunk abban, hogy ez az ügyfeleknek, a vállalkozásoknak és az egész országnak a hasznára fog válni a jövőben.” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

2020. május 29. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás