Kutatás a céges jelszómenedzsmentről

forrás: Prím Online, 2021. október 24. 11:59

Minden nap használod, az értékeidért felel, de könnyű ellopni. Mi az?
Olyan digitális hitelesítő adatról van szó, amely elemi szerepet játszik az információ biztonságában. Érdekessége, hogy nagyon könnyen rossz kezekbe kerülhet, ha nem úgy tároljuk, ahogy azt illene. Ez a jelszó, amivel mind a privát, mind a céges adatkezelés során találkozol.

IT biztonsági szakemberek szerint 2022 a zsaroló-vírusok éve lesz, mert a rohamosan terjedő - mesterséges intelligencián alapuló - malware programok egyre hatékonyabban képesek felismerni és ellopni a jelszavakat. Ez azt jelenti, hogy az eddiginél még nagyobb figyelmet érdemel a jelszókezelés!

 

Miről szól a kutatás?

Jelenleg is zajlik egy kutatás, amely cégtulajdonosok, vezetők és beosztottak jelszókezelési szokásait vizsgálja. A kutatást végző IT biztonsági cég elérhetővé tett egy kérdőívet, amely kitöltésével bárki hozzájárulhat a felméréshez.

 

A kutatás célja, hogy feltárja a hazai mikrovállalkozások, KKV-k és multinacionális vállalatok jelszókezeléshez viszonyuló magatartását, a jelszókezelésből fakadó kockázatokat és hiányosságokat. A kérdőív 11 db egyszerű kérdésből áll, az űrlap kitöltése kb. 3-5 percet vesz igénybe. A kapott eredmények írásos kiértékeléséhez mindenki szabadon hozzáférhet majd, amely iránymutatásként szolgálhat a megfelelő céges IT biztonság kialakításában.

 

Ajándék céges jelszókezelő szoftver

A hazai jelszókezelési szokások felmérése mellett az is fontos, hogy a cégek a lehető leghamarabb felkészüljenek a következő év kihívásaira. Egy céges jelszókezelő bevezetésével jelentősen növelhetjük jelszavaink biztonságát, de még a munkavégzés hatékonysága is javulhat!

 

A kitöltésért cserébe minden válaszadónak lehetősége nyílik csatlakozni egy nyereményjátékhoz. A kutatást végző cég üzleti igényekre fejlesztett jelszókezelő szoftvert sorsol ki a kitöltők között, így egyetlen résztvevő akár az egész cégét megajándékozhatja egy profi jelszómenedzserrel. A nyereményjátékhoz csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd a kérdőívet, az űrlap végén pedig megadsz egy e-mail címet, amellyel a sorsolásban szeretnél részt venni.

Kulcsszavak: kutatás biztonság jelszó

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A hibrid munkavégzés terjedése új kihívás elé állítja az IT csapatokat: az alkalmazottak által használt olyan szoftverek és eszközök, melyek az IT csapat ellenőrzési körén kívül esnek, komoly fenyegetést jelenthetnek a szervezetre nézve. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a kérdés az, hogy mit tehetünk ellene, amikor még azt is nehéz felmérni, milyen mértékű a probléma. 

2021. december 2. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59