Kutatás a céges jelszómenedzsmentről

forrás: Prím Online, 2021. október 24. 11:59

Minden nap használod, az értékeidért felel, de könnyű ellopni. Mi az?
Olyan digitális hitelesítő adatról van szó, amely elemi szerepet játszik az információ biztonságában. Érdekessége, hogy nagyon könnyen rossz kezekbe kerülhet, ha nem úgy tároljuk, ahogy azt illene. Ez a jelszó, amivel mind a privát, mind a céges adatkezelés során találkozol.

IT biztonsági szakemberek szerint 2022 a zsaroló-vírusok éve lesz, mert a rohamosan terjedő - mesterséges intelligencián alapuló - malware programok egyre hatékonyabban képesek felismerni és ellopni a jelszavakat. Ez azt jelenti, hogy az eddiginél még nagyobb figyelmet érdemel a jelszókezelés!

 

Miről szól a kutatás?

Jelenleg is zajlik egy kutatás, amely cégtulajdonosok, vezetők és beosztottak jelszókezelési szokásait vizsgálja. A kutatást végző IT biztonsági cég elérhetővé tett egy kérdőívet, amely kitöltésével bárki hozzájárulhat a felméréshez.

 

A kutatás célja, hogy feltárja a hazai mikrovállalkozások, KKV-k és multinacionális vállalatok jelszókezeléshez viszonyuló magatartását, a jelszókezelésből fakadó kockázatokat és hiányosságokat. A kérdőív 11 db egyszerű kérdésből áll, az űrlap kitöltése kb. 3-5 percet vesz igénybe. A kapott eredmények írásos kiértékeléséhez mindenki szabadon hozzáférhet majd, amely iránymutatásként szolgálhat a megfelelő céges IT biztonság kialakításában.

 

Ajándék céges jelszókezelő szoftver

A hazai jelszókezelési szokások felmérése mellett az is fontos, hogy a cégek a lehető leghamarabb felkészüljenek a következő év kihívásaira. Egy céges jelszókezelő bevezetésével jelentősen növelhetjük jelszavaink biztonságát, de még a munkavégzés hatékonysága is javulhat!

 

A kitöltésért cserébe minden válaszadónak lehetősége nyílik csatlakozni egy nyereményjátékhoz. A kutatást végző cég üzleti igényekre fejlesztett jelszókezelő szoftvert sorsol ki a kitöltők között, így egyetlen résztvevő akár az egész cégét megajándékozhatja egy profi jelszómenedzserrel. A nyereményjátékhoz csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd a kérdőívet, az űrlap végén pedig megadsz egy e-mail címet, amellyel a sorsolásban szeretnél részt venni.

Kulcsszavak: kutatás biztonság jelszó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30