Az LG 13 díjat gyűjtött be a nemzetközi dizájnversenyen

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 28. 18:32

Ismét számos kitüntetéssel jutalmazták az LG Electronics formatervezési megoldásait az International Design Excellence Awards (IDEA) díjátadón: a vállalat 13 elismerést gyűjtött be, köztük egy, a verseny rangos elismerésének számító Arany díjat. Az Amerikai Ipari Tervezők Társasága (Industrial Designers Society of America, IDSA) évente rendezi meg a világ egyik legfontosabb formatervezési versenyét, az IDEA-t, ahol az iF Design Awardhoz és a Red Dot Design Awardhoz hasonlóan az ipari formatervezés terén elért kivételes teljesítményeket értékeli.

A vállalat nemrégiben bemutatott lifestyle tévé termékcsaládjának tagja, az LG OLED Objet Collection Posé arany minősítést érdemelt ki a versenyen. A csúcskategóriás bútorra vagy műtárgyra emlékeztető készülék bármilyen környezet elegáns kiegészítője lehet, miközben az LG legújabb OLED technológiái különleges nézői élményt garantálnak.

 

A hagyományos fali konzolra vagy asztalra tervezett tévékkel ellentétben, a Posé a karcsú, négylábú állványnak köszönhetően szinte bárhol elhelyezhető a lakásban. Gallery üzemmódban ráadásul a tévé különleges vászonná válik, amelyen műalkotások vagy fényképek is megjeleníthetőek, így a felhasználók egyedi módon tehetik a lakásuk részévé kedvenc műveiket vagy az értékes családi pillanatokról készült fotókat.

 

 

Az LG OLED Objet Collection Posé az év elején a Red Dot Design Award 2022 díjátadón elnyerte a Best of the Best elismerést, a termékcsalád egy másik modellje, az Easel pedig arany minősítést kapott az iF Design Award 2022 versenyen.

 

Az IDEA 2022 díjazott termékei közé kerültek továbbá az olyan prémium konyhai megoldások, mint az LG InstaView Side-by-Side hűtőszekrények és az LG STUDIO mikrohullámú sütő, amelyek bronz minősítést kaptak esztétikus formatervezésükért. Ezeken túl a következő LG termékeket díjazták az idei versenyen:

• LG tiiun

• LG PuriCare AeroTower légtisztító

• LG Objet Collection Hűtőszekrény

• LG Mosó-szárító pár

• LG STUDIO 36” InstaView francia ajtós hűtőszekrény

• LG STUDIO sütő széria

• LG STUDIO beépíthető sütő széria

• LG egyutas kazettás légkondicionáló

• LG lakossági szellőztetési megoldások (ERV)

• LG rendelést felvevő Kiosk

 

„Az LG továbbra is olyan formatervezési innovációk létrehozására törekszik, amelyek az esztétikumot és a fejlett felhasználói élményt a vállalat csúcstechnológiai megoldásaival ötvözik, ezzel új szintre emelve az otthonok kényelmét” — mondta Lee Chul-bae, az LG életmód-innovációs dizájnközpontjának vezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Virtuális valóság technológia segíti az MR vizsgálatra készülő gyerekeket

A fiatal egészségügyi szakemberekből álló OncoVR csapat második VR videójátéka az MR vizsgálat előtti szorongás csökkentését tűzte ki célul.

2022. november 29. 20:29

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója.

2022. november 29. 18:51

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Ezt kockáztatjuk, ha a felhőben tároljuk az adatainkat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének legfrissebb ENISA Fenyegetettségi Térkép nevű riportja szerint a pandémia következtében népszerűvé vált hibrid munkavégzés világszerte felgyorsította a szervezetek üzleti folyamatait támogató felhőalapú szolgáltatások bevezetését. 

2022. november 29. 15:27

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56