Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel rendez közös meetupot a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2022. november 23. 15:39

Digitalizáció az oktatásban: az ELTE címmel rendez a legnagyobb magyarországi egyetem, az ELTE munkatársainak közreműködésével zajló online meetupot a Neumann Társaság 2022. december 8-án. 

2020 márciusában a koronavírus járvány terjedése miatt Magyarország néhány nap alatt az online térbe költözött, beleértve a hazai felsőoktatási intézményeket is. Több mint két és fél évvel a pandémia kitörése után a több mint négyezer főt foglalkoztató ELTE mint intézmény digitális átállásáról és az online zajló oktatásról beszélgetünk az egyetem két vezető beosztású munkatársával.

 

A meetup vendégei egy “keletkezéstörténetet” elevenítenek fel, két szemszögből is megosztva tapasztalataikat a hallgatósággal: egyrészt oktatásszervezési, másrészt informatikai/műszaki megvalósíthatósági irányból.

 

 

A Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup felkért szakértői:

● Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója. Az igazgatóság feladata az egyetem oktatásszervezési feladatainak végrehajtása, illetve a kari szintű oktatásszervezési feladatok irányítása és szakmai felügyelete. 

● Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója. Az igazgatóság központi informatikai, oktatástechnikai és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt az egyetem számára, és ezek keretében biztosítja a hálózat, a kliensek és a szerverek működtetését, a felhasználók adminisztrációját és felügyeletét. Koordinálja az egyetem IT-fejlesztéseit és az IT-stratégiája kialakítását. 

 

Szó fog esni az oktatók, a diákok és az adminisztratív munkavállalók kezdetkori digitális készségeiről, a virtuális oktatás megszervezése és a szervezet általános működése érdekében alkalmazott eljárásokról és megoldásokról, valamint az elért eredményekről, tanulságokról. Hogy a végbement transzformáció sikerét miképp ítélik meg a kulcsszereplők, az ad hoc kialakult válsághelyzet mennyiben hagyott teret a kifinomult tervezésnek, mik voltak a legnagyobb nehézségek és volt-e “mázli” avagy szerencsés fordulat, a beszélgetés során fogjuk megtudni.

 

A Neumann Társaság részéről a beszélgetést Dandoy Gabriella, a Neumann Társaság munkatársa moderálja.

 

A 2022. december 8-án 14 órától zajló Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30