Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

forrás: Prím Online, 2022. december 7. 09:58

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

Az immár 23 éves múltra visszatekintő Üzleti Etikai Díjat ezúttal is az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűri ítélte oda Kis- Közép- és Multinacionális vállalat kategóriákban. Utóbbiban díjazták az Eaton Magyarországot is.

 

„A cég kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé. Szokatlan, a többi nyertes céggel tartalmilag nem összehasonlítható a sokszínűségre épült etikusságuk. Az érzékenyítés magasiskolája zajlik a vállalatnál. Érdemesek az etikus jelző használatára” – állt a zsűri méltatásában.

 

Lenk István

 

Az Eaton hazai szervezetének mintegy 700, köztük 27 különböző nyelvet beszélő és 41 féle nemzetiségű munkatársa van. Ebből is látszik, hogy a sokszínűség a vállalat egyik különleges értéke.

 

„A cég etikai magatartását az alkalmazottak felé az átláthatóság és az alulról építkezés elvének követése határozza meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a vezetők között 60 százalék feletti a nők aránya. A céges munkacsoportok a különbözőség elfogadásán dolgoznak, legyen az a nemek közti egyenlőség, a nemi irányultság, a hit vagy a megváltozott munkaképességűek kérdésköre” – Lenk István, az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. ügyvezető igazgatója, kitérve a cég társadalmi felelősségvállalás terén betöltött szerepvállalására. „A fordított toborzást a fogyatékkal élő munkatársak kiválasztására használjuk. Ennek során nem egy adott munkakörre keresünk embert, hanem először a munkavállalót választjuk ki, és megvizsgáljuk, hogy tud-e az irodai környezetben dolgozni. Ezután megkeressük számára a neki leginkább testhezálló munkakört. A fogyatékkal élők foglalkoztatása érdekében érzékenyítő tréningeket is tartunk, de felelős nagyvállalatként keressük a további lehetőségeket, amellyel bármivel könnyíthetünk azoknak az életén, akik a körülményeik miatt nehéz helyzetből indulnak. Legutóbbi ilyen projektünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Kurityán Különleges Lakásotthonok 7-18 év közötti, nehéz sorsú, a családi környezetükből államilag kiemelt lakóinak támogatása több mint 10 millió forinttal.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung a világ legjobb munkaadója a Forbes szerint

A Forbes ranglistáján ismét a Samsung nyerte el a „A Világ Legjobb Munkaadója” címet. Az első helyezettnek járó elismerést immár negyedik éve kapja meg a vállalat – a kiemelkedő eredmény tükrözi azt a hatalmas lendületet, amelyet az elektronikai óriás az alkalmazottak támogatásából merített, arra biztatva őket, hogy bátran bontakozzanak ki és fedezzék fel a bennük rejlő tehetséget, lehetőségeket. 

2023. november 29. 20:35

A Samsung ismét bekerült a világ öt legjobb márkája közé

A Samsungot a negyedik egymást követő évben választotta a világ legjobb öt márkája közé az Interbrand. A nemzetközileg is elismert márkatanácsadó vállalat évente közzéteszi a legjobb nemzetközi márkákat tartalmazó Best Global Brands listáját. Az Interbrand 91,4 milliárd dollárra becsülte a Samsung márkaértékét, amely 4%-kal nőtt az előző évhez képest.

2023. november 29. 20:17

Szervezeti változásokat jelentett be az LG Electronics

A vállalat működésében rejlő képességek és az üzleti versenyképesség megerősítése érdekében szervezeti változásokat jelentett be az LG Electronics (LG), amely újabb lépést jelent a júliusban bejelentett Future Vision 2030 megvalósítása felé. A cél az, hogy az LG olyan intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá alakuljon át, amely az elektronikai készülékek gyártásán túl arra is képes, hogy összekapcsolja a fogyasztók különféle tereit és az azokhoz kapcsolódó felhasználói élményeket.

2023. november 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04