Mik voltak 2022-ben a legérdekesebb szakképesítések?

forrás: Prím Online, 2023. január 29. 15:44

A TanfolyamGURU.hu oldalon jelenleg 1380 tanfolyam közül lehet választani. Közvetítőként számos felnőttképzővel állnak kapcsolatban, melyek kínálata megtalálható a weblapjukon. A legkülönfélébb képzések az ország teljes területét lefedik, emellett egyre szélesebb a kínálat online változatokból is.

A hagyományos tanfolyamok mellett számos olyan képzéssel is találkozhatunk, amelynek létezéséről korábban elképzelésünk sem volt. Attól függően, ki milyen szakterületen mozog, más és más tűnhet meghökkentőnek, furcsának. Egy humán beállítottságú ember biztosan tágra nyitná a szemét a nyomástartóedény gépész vagy a robbanásbiztos berendezés szerelője tanfolyamon, míg másnak az egészségügyi kártevőirtó, a drogerista vagy éppen a demencia gondozó szakma okozna fejtörést.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy tanfolyamot ne a hangzatos név, hanem érdeklődés alapján válasszunk. Ugyanakkor van előnye annak, ha nem a slágerszakmákat keresi valaki. Már a képzésen is jobban megvalósul a kiscsoportos oktatás, másrészt – mivel kevesen választják ezeket a szakmákat – nagy eséllyel tudunk hamar elhelyezkedni a munkaerőpiacon. De természetesen, mielőtt képzést választunk, érdemes előre tájékozódni a végzettséggel betölthető pozíciókról és a várható keresetről” – hívta fel a figyelmet Szabó Andrea, a TanfolyamGURU.hu oktatási szakértője.

 

Nézzük meg, mire jelentkezünk!

 

A nagyközönség számára nem mindig egyértelmű, hogy mit takarnak a különleges hangzású képzések, pedig sokszor teljesen hétköznapi foglalkozások bújnak meg mögöttük.

 

„Vannak képzések, melyekről a nevük alapján azt gondolnánk nem népszerűek, mégis nagy irántuk az érdeklődés. Ilyen például sörgyártó. Aki elbizonytalanodik egy-egy tanfolyam tartalmát és célját illetően, bővebb ismertetést találhat róla a honlapunkon vagy az ikk.hu oldalon” – tette hozzá a szakember.

 

2022 legérdekesebb szakmai képzései voltak:

  • Sörgyártó
  • Drogerista
  • Magánnyomozó
  • Robbanásbiztos berendezés szerelője
  • Betegkísérő
  • Demencia gondozó
  • Egészségügyi kártevőírtó

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB és partnerei felújított robotokat ajándékoztak az Óbudai Egyetemnek

Az ABB és partnerei felújított robotokat ajándékoztak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának. 
A cég több mint 40 országban működik együtt iskolákkal, főiskolákkal és egyetemekkel, hogy a diákok elsajátítsák a robotprogramozás és működtetés alapjait. Partneri kapcsolataik révén az intézmények részt vehetnek az automatizált megoldások kutatásában és fejlesztésében a tényleges alkalmazásokban történő felhasználás érdekében, ezáltal a diákok foglalkoztatási lehetőségeit is javítják.

2023. június 5. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39