A TCL GREEN HORIZON kiemeli a technológia és természet harmóniáját a Milánói Design Héten

forrás: Prím Online, 2023. április 19. 10:04

“ELEMENTS – TCL GREEN HORIZON” néven exkluzív kiállítást nyitott a Milánói Design Héten a TCL. A bemutatót a világméretű kezdeményezés, a #TCLGreen ihlette, amely egy mindenki számára fenntarthatóbb világ kialakítását tűzte ki célul. A látogatókat egyedi kialakítású, innovatív és élményteli látnivalók várják, emellett pedig a TCL Europe 2023-as termékkínálatába is bepillantást nyerhetnek.

“Nagy öröm számunkra, hogy részt vehetünk a Milánói Design Héten, és bemutathatjuk a legújabb innovációinkat a #TCLGreen globális kampány részeként” – mondta el Tiago Abreu, a TCL Design Innovációs Központ X-Lab-jének vezetője. – Az “ELEMENTS – TCL Green Horizon” kiállítás azt teszi kézzelfoghatóvá, hogy a természet mindig az inspiráció, a kreativitás, az innováció és a technológia legfontosabb forrása volt, és a mai napig is az. A kiállítás négy szekciója a négy alapelem témájára épül a technológia segítségével létrehozott, fenntartható műalkotások, valamint a magával ragadó élmények megtapasztalása révén. Mindegyiket aprólékosan megtervezték annak érdekében, hogy a természet elemeihez kapcsolódó különleges érzést keltsenek.

 

A virtuális utazás a kiállítás udvarán kezdődik – ez a helyszín a Föld elemhez kötődik. A látogatókat egy TCLGreen szobor üdvözli, amely a növekedést és Fa bolygó erőforrásainak tiszteletét szimbolizálja. Az út ezután beljebb vezet a Víz elemhez, ami felidézi az összekapcsolódás erejét, valamint az ötletek egy irányba folyását, konvergálását. Miután a látogatók feljutnak a lépcsőn, felfedi magát a Tűz élmény. A civilizáció jelképeként a tűz az innováció szellemét képviseli, amely a TCL legbensőbb lényegét is alkotja. Végül a Levegő a folyamatosság és a nyugalom esszenciáját ábrázolja egy elbűvölő drapéria installáción keresztül, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy lélegezzenek, lazuljanak el, és gondolják újra az élményt. Az utazás befejezésekor a látogatók átélhetik a körkörösség mibenlétét, a kör bezáródását, az elemek körforgásával összhangban.

 

 

A TCL részvétele a Milánói Design Héten egy újabb mérföldkő a vállalat ESG-elkötelezettségének megvalósításában, amelynek legfontosabb összetevője a #TCLGreen globális kampány. Amikor a #TCLGreen elstartolt az olaszországi Roseto Degli Abruzziban 2022. szeptember 10-én, a TCL Kevin Chu művész, a brit építészi intézet tagjának közreműködésével hozta létre a lenyűgöző TCLGreen szobrot, amely megtestesítette az kezdeményezés szellemét. A szobor a fűszálak alakjából merít ihletet, és több mint 1000 darab, elektromos készülékekből kiszerelt áramköri lapból készült, amelyeket a TCL biztosított, hogy a közönséget – kreatív és művészi módon – érzékenyítse a körforgásos gazdaság, az elektronikai termékek újrahasznosításának kihívásai iránt. A #TCLGreen kezdeményezése és kreatív víziója a Warner Bros. Discovery-vel történő együttműködés keretében valósult meg. A #TCLGreen most újrafogalmazza a körforgás üzenetét az Milánói Design Héten, a világ vezető design kiállításán, hogy a látogatókat arra ösztönözze: haladjanak saját útjukon a fenntartható életmód felé.

 

Ezen túlmenően a látogatókat arra is inspirálják, hogy felfedezzék az Elképzelhetetlent, hiszen előzetes bepillantást kapnak a TCL Europe 2023-as kínálatába, beleértve az új Mini LED és QLED Smart televíziókat, háztartási készülékeket és olyan új koncepcionális termékeket, amelyek a technológiát inspirációs forrásként, az emberek összehozására, valamint a pillanatok emberi tartalommal történő megtöltésére használják, az intimitás és empátia jegyében.

 

Az új termékpaletta megtestesíti a TCL fenntarthatósági erőfeszítéseit. A jelentős hulladékforrást jelentő csomagolások ökolábnyomának csökkentése szintén a TCL folyamatos fejlesztéseinek fókuszában áll. Az EPS csomagolást könnyű, megújuló és nem mérgező alternatívákkal helyettesítik, ilyen például a légoszlop-csomagolás és a Kraft papír. A csomagok méretének és tömegének csökkentése hozzájárul a szállításból eredő üvegházgázok kibocsátásának csökkentéséhez. Az egyszerűbb, kevésbé színes csomagolásdizájn, valamint a víz- és szójaolaj-alapú festékek használatával pedig a káros vegyszerek használatát mérsékelik.

 

Ahogy azt a 2022-es TCL Technology ESG Report is kiemelte, a TCL Technology összesen 1,04 milliárd dollárt invesztált a környezetvédelembe. A TCL Technology ennek érdekében megtakarított 229,53 millió liter vizet, az újrafelhasznált víz mennyisége 54,64 millió tonnára rúgott. Ehhez jön még a hulladék újrafeldolgozása, amelynek mennyisége 81 865 tonnát tett ki.

 

A fentieken túlmenően a TCL 2025-ig kötelezettséget vállal az alábbiakra:  

• Csökkenti a üvegházhatású gázok kibocsátását 18%-kal.

• Csökkenti a vízfogyasztást 27%-kal.

• Csökkenti az áramfogyasztást 13%-kal.

• Csökkenti a földgázfogyasztást 70%-kal.

• Csökkenti az EPS-felhasználást 10%-kal.

 

Európában a TCL az iparágakon átívelő Eco Rating címkézési rendszer támogató mobil brandje. A szigorú öko-értékelési rendszer a felhasználók által felállított követelményeket, elvárásokat és előírásokat is magában foglalja, a nyersanyagok és csomagolóanyagok beszerzésétől kezdve a gyártásig és újrahasznosításig a körkörös gazdaság elősegítése érdekében, hogy “bezáruljon a kör”.

Kulcsszavak: TCL TCL Electronics

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A TCL az intelligens kijelzőtechnológia teljes spektrumát mutatta be az MWC-n

A TCL – a fogyasztói elektronika egyik vezető márkája és a világ két legnagyobb tévémárkájának egyike – részt vett a 2024-es barcelonai Mobile World Congress eseményen. A kiállításon bemutatta legújabb innovációit és intelligens összekapcsolt okoseszköz-ökoszisztémáját, amely kivételes felhasználói élményt kínál mind otthon, mind az úton lévőknek. Az új okostelefonok, csúcstechnológiás eszközök és okos routerek széles választéka mellett a TCL bemutatta eddigi legimpozánsabb televízióját is, a világ legnagyobb, 115 hüvelykes QD-Mini LED TV-jét.

2024. február 29. 21:34

A TCL két egymást követő évben is a világ 2. legjobb tévémárkája lett

Az Omdia piackutató vállalat ismét a TCL Electronics-ot, a vezető szórakoztatóelektronikai brandet választotta a világ második legjobb tévémárkájának.

2024. február 29. 21:05

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30