Ma: Matáv-ellenes tüntetés - tudósítunk a helyszínről

Szalay Dániel, 2002. május 25. 07:49
Az előzetes becslések szerint legalább 1500-2000 "internetforradalmárt" várnak a legnagyobb távközlési szolgáltató, a Matáv Rt. Krisztina körúti székháza elé szombat délutánra, ahol a megnövekedő internettarifák miatt fejezik ki tiltakozásukat a cég ügyfelei és a velük szolidaritást vállalók. A helyszínről folyamatosan tudósít a Prím Online, majd később képi illusztrációkat is közzéteszünk.
Mindenki hozzon magával még egy egeret!- hirdetik az egértemetéssel összekötött demonstráció szervezői, akik akciójukat időben, a törvényi határidőknek megfelelően néhány nappal ezelőtt már bejelentették a rendőrségen is.

A szervezők beszédekkel is készülnek az eseményre. Sajtóértesülések szerint felszólal Mécs Imre képviselő is, ám ezt szigorúan magánemberként teszi, mivel az egyesület igyekszik távol tartani magát a politikától.

Ahogy arról már beszámoltunk, a honatya nem kívánja elfogadni a Matáv Rt. felmondását, ezért levelet írt Straub Eleknek, a Matáv vezérigazgatójának - felszólalásának is minden bizonnyal ez az apropója. A távközlési liberalizáció kapcsán szerveződő tüntetés kapcsán a MODEM IDŐK számítógépes rádióműsor adásában elhangzott telefoninterjúban a leendő informatikai miniszter, Kovács Kálmán is sok sikert kívánt.

A demonstráció után a Vérmezőn elhelyezett speciális koporsóba temetik a számítógépes egereket.

A megmozdulást a NETÉRT, azaz a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület szervezi. A kiadott felhívásban az áll, nagy biztonsági erőket mozgósítanak, hogy semmiképpen se fordulhasson elő atrocitás, és amennyiben bármi rendellenességet észlelnek, azonnal megteszik a szükséges lépéseket. Mivel a Matáv Rt. is fokozott készültséggel védi az épületet, senkinek sincs esélye, hogy azt megközelítse - állítják.

A szombati demonstrációra 14 óra 30 perctől várják az érintetteket. A helyszín előkészítése egyébként már délután 1 óra körül megkezdődik. A tiltakozásra legalább másfélezer embert várnak, ám optimista becslések szerint ennél jóval többen is lehetnek.

Rogán Antal, a parlament informatikai bizottságának elnöke néhány órával a demonstráció előtt, a Matáv-székháznál tart sajtótájékoztatót A hírközlési törvény módosításáról, az olcsó internet érdekében címmel...

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50