Az oktatási miniszter az internetezők kérdéseire is válaszol

Szalay Dániel, 2003. április 17. 16:20
A Modem Idők című számítógépes talk show ma esti műsorának vendége lesz Magyar Bálint oktatási miniszter, akitől a műsor készítőin kívül az internetezők és a telefonálók is kérdezhetnek - közölte Szilágyi Árpád, a produkció műsorvezetője.
Mint arról a Prím Online nemrégiben beszámolt, ma délelőtt a Műegyetemen az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium vezetőinek részvételével sajtótájékoztató keretében hirdették ki a "Sulinet Expressz - Ne maradj le róla!" adókedvezményes számítógép- és számítástechnikai eszközvásárlási pályázat eredményeit. A Tisztelt Ház nemrégiben fogadta el azt a törvényt, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek által a munkatársaknak használatra átadott személyi számítógépek után - bizonyos feltételek mellett - ne kelljen személyi jövedelemadót (szja) fizetni, és a tanulmányi célokra vásárolt otthoni számítógépek után a vásárló 60 ezer Ft adójóváírást kaphasson.

A Petőfi rádió Modem Idők című műsorának ma este 10 órakor kezdődő adásában Magyar Bálint oktatási minisztert elsősorban erről kérdezik majd a produkció készítői, valamint az Oktatási Minisztérium informatikával kapcsolatos stratégiájáról, például a tanárok számítógép-használatának ösztönzéséről is szó esik majd. A hallgatók a http://chat.gyaloglo.hu címen a Csüti-Csati szobába belépve az interneten, valamint a +36 1 328 85 55-ös budapesti telefonszámon is feltehetnek kérdéseket a tárcavezetőnek.

A műsor ideje alatt a stúdióban jelen lesz egy pedagógus is, így különösen érdekes beszélgetésre lehet számítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07