Az IHM új pályázati felhívásai

forrás Prim Online, 2003. május 5. 20:28
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) új pályázatokat hirdetett meg "Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak" és "24. óra - Kulturális kincseink digitalizálása" címmel.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2003. május 3-án két új pályázatot hirdetett meg:

 

1.    "Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak" (IHM-ITP-7)

 

A magyar nyelvű informatikai technológiák fejlesztésére szolgáló pályázat célja, hogy javítsa a kis- és középvállalkozások versenyképességét a hazai és a nemzetközi piacokon; erősítse a magyar gazdaság nemzetközi e-gazdasághoz való csatlakozását, valamint biztosítsa a korszerű vállalatirányítási hátteret az EU csatlakozás után előálló, megváltozott gazdasági, szabályozási és piaci körülményekhez.

 

A támogatás célja, hogy korszerű ERP-rendszer bevezetésével, illetve a már meglévő rendszer korszerűsítésével növelje az egyes szakterületek informatikai lefedettségét, ezáltal tegye hatékonyabbá és eredményesebbé a gazdálkodást. A program megvalósítása érdekében a pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 400 millió forint.

A pályázat 2003. május 15-től folyamatosan nyújtható be.

 

2.    24. óra - Kulturális kincseink digitalizálása (IHM-ITP-8)

 

A pályázat célja a pusztuló adathordozón lévő kulturális örökséghez tartozó javak digitalizálással történő védelme, megőrzése és fenntartása, valamint a nyilvánosság számára történő széleskörű és egyenlő hozzáférhetővé tétele. Pályázni lehet kulturális javak és dokumentumok, képi vagy szöveges emlékek, hangfelvételek, álló- és mozgóképek digitalizálását célzó pályázatokkal. A pályázati cél megvalósítására 400 millió forint áll rendelkezésre. A pályázat beadási határideje: 2003. június 16.

 

A felhívások teljes szövege az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapján (www.ihm.hu ) olvasható. További információért hívják az IHM ügyfélszolgálatát a 06-40-200-454-es telefonszámon.Kulcsszavak: IHM pályázat

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59