Megjelent a 2002-es év információs társadalom irodalmának bibliográfiája

forrás Prim Online, 2003. május 18. 13:00
Megjelent az Információs Társadalom legújabb száma, mely mellékletként tartalmazza a 2002-es év információs társadalom irodalmának magyar és nemzetközi bibliográfiáját is.
A napi hírek, a nagyvárosok utcai zsivaja, nagyáruházak útvesztői, egy irodaház dolgozófülkéinek végtelenül rendezett sora, a mindenféle kulturális felületről ránk köszönő hirdetések özöne, az autók ablakán át látható, tovatűnő szétesett képek – mindez ostromol minket, reménytelenül széttöredezett, kontextusától megfosztott módon. De analógiában a teremtés ősi mítoszával, talán tekinthetjük mindezt az összevisszaságot úgy, mint új „káoszt", mely arra vár, hogy saját erőnkből rendet teremtsünk benne. A tudomány és a technika hihetetlen mértékben növeli az emberi megismerés és cselekvés hatékonyságát, de egyben ellehetetleníti is az ember és világa egységének megélését. Vajon lehetséges-e egy új szintézis - erre a kérdésre ad végső soron optimista választ az Információs Társadalom legújabb számában megjelent vitaindító cikkében Steve Talbott. Közelítésmódja éppúgy, mint végkövetkeztetése vitára jó alapot kínál a kapcsolódó három cikk szerzőjének is: Csorba József: Absztrakció és beleérzés – avagy beszéljünk a párhuzamos világokról; Faragó Péter: Steve Talbott a szabadságról; Tófalvy Tamás: Elidegenedés a szabadságtól.

Az Információs Társadalom folyóirat mellékleteként megjelent a folyóirat 2002-es évi Repertóriuma, illetve a 2002-es év információs társadalom irodalmának magyar és nemzetközi bibliográfiája is.
Kulcsszavak: ITTK

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40