Elektronikus könyv a Hewlett-Packardtól

Tóth Kristóf, 2003. május 26. 22:22
[smallimage 1 left]A Hewlett-Packard bristoli (Anglia) kutató laboratóriumában egy olyan új generációs e-book, vagyis elektronikus könyv kifejlesztésén munkálkodnak a tudósok, melyet az olvasók egy szép napon ugyanúgy lapozgatva olvashatnak majd, mint teszik azt manapság a papírlapokból álló hagyományos napilapok, hetilapok és könyvek esetében.
Meg szeretnénk győzni az embereket arról, hogy az a high-tech eszköz, amit a kezükben tartanak, lényegében nem sokban különbözik a valós könyvektől - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Anthony Sowden, a kutatási projekt egyik vezetője.

A Hewlett-Packard érdekes új projektje egyébként meglehetősen előrehaladott állapotban van, ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy a Digital Media Viewer névre hallgató elektronikus könyv első prototípusait újságírók a napokban már meg is tekinthették a cég bristoli közponjtában, természetesen működés közben. A Hewlett-Packard képviselői elmondták, hogy egyelőre nincsenek konkrét tervek a Digital Media Viewer kereskedelmi forgalomban történő megjelentetésével kapcsolatban, az újfajta eszközből eddig elkészült mintegy harminc darab prototípust mindenesetre fel kívánják használni arra, hogy felmérjék az emberek reakcióit, és ezen tapasztalatokat felhasználva fejlesztik tovább az egyszer majd talán a kereskedésekben is felbukkanó eszközt.

A sajtónak bemutatott Digital Media Viewer prototípusok nagyjából akkora mérettel rendelkeznek, mint a hagyományos könyvek, és lényeges, hogy tömegük sem nagyobb azokénál. Az elektronikus könyvek speciális kijelzője nagyjából olyan felbontású és színvilágú képet jelenít meg, mint amilyen képet a mai átlagos hordozható számítógépek nyújtanak a felhasználóknak. A Hewlett-Packard szerint az elektronikus könyv esetében a szoftverre legalább annyi figyelmet kell szentelni, mint a hardverre, mely szoftver egyébként többek közt az eszköz integrált érintésérzékeny felületének adatait dolgozza fel.

A Hewlett-Packard víziója szerint nincs már messze az a nap, amikor a hétköznapi emberek a hagyományos újságok és könyvek helyett olyan digitális könyveket fognak majd olvasni, melyek tartalmát az internet segítségével lényegében bárhol és bármikor frissíteni lehet majd. A mozgóképek megjelenítésére is alkalmas Digital Media Viewer kapcsán jelenleg egyébként a fogyasztás hathatós csökkentése számít a legkomolyabb feladatnak.
Kulcsszavak: e-book HPQ

Nemzetközi karrierépítés a MOL segítségével

Idén szeptemberben 113-an kezdhették el nemzetközi karrierjüket építeni a Upstream (17), a Downstream (53), az Innovatív Üzletágak és Szolgáltatások (30) valamint a Funkcionális szolgáltatások területein a MOL-csoport friss diplomások számára meghirdetett Growww programjában. A program teljes ideje alatt mentorok segítik a pályakezdőket a vállalati környezetbe való gyorsabb beilleszkedés és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az indulás óta a Growww programnak köszönhetően 2300 tehetséges fiatal helyezkedett el a vállalatnál a világ minden tájáról, kiemelkedő, több mint 80 %-os megtartási aránnyal. 

2019. szeptember 19. 16:46

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

A tiszta energia, valamint a hálózati és digitális transzformáció a jövő kulcsa

Milyen kihívások elé állítja a magyar műszaki szakembereket az egyre növekvő energiaigény, az elosztott és időjárásfüggő megújuló energiatermelés? Milyen szakemberekre lesz szükség az új műszaki megoldások kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez? Többek között ezek a gondolatok szolgáltak vitaalapul a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló 66. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításon, melynek fő témája a jövő hálózatának infrastruktúrája volt.

2019. szeptember 19. 12:42

Óvatosan a mobilra letölthető alkalmazásokkal!

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében. Az elemzés tanulságai szerint az iOS operációs rendszerben észlelt sebezhetőségek és a platformot támadó rosszindulatú programok száma nőtt az előző időszakhoz képest, míg az Android esetében a bejelentett biztonsági rések száma ugyan csökkent, a kritikus hibák száma viszont emelkedett.

2019. szeptember 19. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás