Megújul a kormányzati portál

forrás Prim Online, 2003. szeptember 9. 08:48
2003. szeptemberétől az ekormanyzat.hu kormányzati portál megújul, és a továbbiakban egy nagyobb internetes kormányzati egység, a Magyarország.hu szekciójaként működik tovább.
A szekció a http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo oldalon érhető el.

Az átállást az tette lehetővé, hogy a kormány 2002 novemberében kormányhatározattal szabályozta a portál működését. A Magyarország.hu 2003 februárjában már ennek köszönhetően kezdhette meg munkáját.

Az új portál sokoldalúbb, így összetettebb is, mint a régi. Az ekormanyzat.hu-n megszokott információk továbbra is megtalálhatók rajta, ám ezek mellett több újdonsággal is találkozhatunk.

A szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek a http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/szolgaltatasok oldalon.

Fontos újítás a fórum használata, mely - eltérően a máshol megszokottaktól - nevesített. Azért működik így, mert a felhasználók névvel vállalt felvetései eljutnak a közszolgálat illetékeseihez, a Miniszterelnöki Hivatal kompetens szakembereihez, így a fórum kapcsolatot teremt az állampolgár és a közigazgatás között.

A szolgáltatás igénybevételéhez, bejelentkezés után, a https://secure.magyarorszag.hu/akkreditacio.html oldalon leírtaknak megfelelően akkreditálnia kell magát a felhasználónak. Ha ezt nem kívánja megtenni, akkor nem akkreditált, hanem csak regisztrált felhasználó lesz, és így nem lesz hozzászólója a fórumoknak.

Szeptemberben befejeződik a közel egy éve tartó átállási időszak, a későbbiekben pedig - ősztől - bővül a szolgáltatások köre.

Az oldal munkatársai számítanak az olvasók véleményére, ötleteire a folyamatosan fejlődő Kormányzati Portál létrehozásában. A megjegyzések, kérések-kérdések a http://www.magyarorszag.hu/kapcsolatfelv.html oldalon juttathatók el a szerkesztőkhöz.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás