Csúcstechnológia és stílus: Logitech diNovo Media Desktop

Tóth Kristóf, 2003. október 18. 09:16

A Logitech egy teljesen újfajta egér+billentyűzet párost jelentett be,
amely az új Bluetooth technológiára épül. Az első szembetűnő dolog
mégis a dizájn. Aki szereti stílusosan berendezni az irodáját is, vagy
elege van az egyenszürke megoldásokból, annak új mércét állít a
Logitech diNovo Media Desktop.
Az új termék rendkívül attraktív kiegészítője lehet például egy pofás TFT monitornak. Ehhez a Logitech nem csak újradizájnolta a termékét, a billentyűzetet és az egeret, hanem új ergonómiai megoldásokat is bevezetett. Ilyen pl a különálló számbillentyűzet, amellyel a szett komponenseinek száma 4-re nő, természetesen mind vezeték nélküli technológiával összeköttetve. A kompakt formátumú billentyűzet, az MX900-as optikai egér, egy multifunkciós MediaPad, valamint az egér töltő, amely egyben Bluetooth hubként is működik. A multifunkciós MediaPad tartalmaz egy kis számológépet, és egy Bluetooth távirányitás vezérlőt. A hubként szolgáló töltő pedig egyben kapcsolatot is tud teremteni a PC és egyéb Bluetooth mobil eszközök között.

A diNovo Media Desktop igazán stílusos, alacsony profillal, és titanium szerű dizájnnal készül. Mivel a billentyűzet részének mérete csökkent a lecsatolt numpad méretével, az egeret még közelebb pozícionálhatjuk jobb oldalt, ami sokkal jobb kézre állást tesz lehetővé. A Zero Degree Tilt (TM) billentyűzet teljes méretű gombokkal van felszerelve, valamint azok felületi kiképzése, és mozgása is maximális komfortot biztosít gépelés közben. Természetesen, mivel mind a 4 komponens Bluetooth összeköttetést tartalmaz, az eszközöket akár 10 méter távolságban is használhatjuk egymástól.

Az MX900 a Logitech legfejlettebb egere jelenleg. A díjnyertes MX Optikai Motor rendkívüli precizitást és pontosságot tesz lehetővé, míg a gyorstöltő állomása állandóan üzemkészen tartja az egeret, hogy mindig készen álljon a játékra, netezésre, vagy akár irodai munkára.

A diNovo MeidaPad több, munkát könnyítendő tulajdonsággal bír, valamint optimálisabb játékhoz is. Az irodai feladatokhoz konvencionális számbillentyűzetként, vagy akár gyors számológépként is használhatjuk, ráadásul a számítások eredményét egy egyszerű gyorsbillentyűvel be is illeszthetjük alkalmazásainkba. A MediaPad interaktív LCDje kijelzi a dátumot és az időt is, amelyek automatikusan szinkronizálódnak a PCvel. Játékhoz és szórakozáshoz az eszköz Bluetooth távirányítóként is szolgál, amellyel szinte bármely funkcióját távvezérelhetjük számítógépünknek. A még jobb multimédia hatás kedvéért a Logitech még egy Media Desktop szoftvert is mellékel a szetthez, amely még messziről is jól látható a PC monitorján, elősegítve a távoli vezérlést. Ennek segítségével akár filmet is nézhetünk, vagy zenét hallgathatunk, a MeidaPad távirányításával. Mindeközben a MediaPad LCD kijelzője tájékoztat minket a fontosabb rendszerüzenetekről, valamint a beérkező emailekről is, vagy akár az instant messenger állapotáról. Természetesen a kijelzőről nem hiányozhat a lejátszott zene, vagy videó címe, a könnyebb válogatás kedvéért.

A Bluetooth hub segítségével szinkronizálhatunk bármilyen PDAt, vagy mobiltelefont a PCvel, amely támogatja ezt a fajta összeköttetést. A Logitech mellékeli a Mobile Phone Suite for Bluetooth szoftverét is, amely még a bejövő SMS üzeneteket is direktben a PCre tudja irányítani. Természetesen ezen SMS-ekre rögtön a PC-ről válaszolhatunk is, és igy nem kell a mobil vagy a PDA kényelmetlen billentyűzetét használni. A szoftver segítségével akár fotókat is küldhetünk a PCre, amelyeket a telefonnal készítettünk, megkönnyítve például a webes közzétételi eljárást. A Bluetooth adapter természetesen az ezt támogató nyomtatókkal is képes együttműködni, ezáltal vezeték nélküli nyomtatást lehetővé téve. A diNovo szett ezenkívül tejesen kompatibilis a Logitech Mobile Bluetooth Headset-jével is, amellyel vezeték nélkül élvezhetjük fejhallgatón keresztül a zenét, vagy bármi más audió alkalmazást.

A diNovo Media Desktop a Windows 2000, és XP operációs rendszerekkel kompatibilis, valamint a MediaPad támogatja az Outlook Expresst, a Windows Messenger 4.7-et, az MSN Messenger 5.0 és 6.0 verziókat, valamint a Windows Media Player 9-et. A Logitech természetesen a jövőben bővíteni fogja a kompatibilis alkalmazások listáját.

A szett Novembertől lesz kapható a boltokban, illetve online is, a www.logitech.com oldalon. Az ajánlott fogyasztói ára körülbelül 250 US dollár lesz, amely itthon nagyjából 60 ezer forintos árnak felel meg.

Magyar fejlesztésű szoftver mentheti meg a szabadulószobákat

A szabadulószoba egy olyan világhírű hungarikum, mely mára minden országban elterjedt. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a túlélésért küzdenek a kijutós játékok.

2020. április 5. 15:59

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

BackUp Maker Standard Edition 7.500

Személyes használatra ingyenes program, mellyel biztonsági másolat készíthető dokumentumainkról, képeinkről, zenéinkről, videóinkról és egyéb más dolgainkról, amelyek fontosak számunkra. A hagyományos, másik merevlemezre, külső meghajtóra mentés mellett egyszerűen készít biztonsági másolatot USB memóriakulcsokra, memóriakártyákra, CD-re vagy DVD-re, hálózati meghajtókra, sőt FTP és SFTP szerverekre is.

2020. április 5. 12:25

CSVed 2.5.4

Az ingyenesen használható CSVed egy teljes funkcionalitású CSV fájlszerkesztő alkalmazás, amely számos lehetőséget kínál a CSV fájlok tetszés szerinti manipulálásához, exportálásához.

2020. április 5. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás