Friss high-tech újdonságok Japánból

Tóth Kristóf, 2003. november 2. 10:00

Japánban az elmúlt hónapban is számos vadonatúj mobiltelefont, illetve fogyasztói elektronikus terméket mutattak be, így most tekintsük át röviden ezeket!
Alig fél esztendő telt el azóta, hogy bemutatkoztak az első 1 megapixeles felbontással rendelkező digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonok, most pedig már itt a világ első 2 megapixeles felbontású kamerás mobilja. A Casio által nemrégiben bemutatott, A5403CA típusjelzésű újdonság segítségével maximum 1600x1200 pixeles fényképeket lehet készíteni, ezenkívül pedig említésre méltó a készülék fejlett autofókusz funkciója, tízszeres digitális zoomja, mozgókép-felvételi szolgáltatása, valamint számos gyári képkészítési beállítása. A Casio 2 megapixeles kamerás mobilja 12,8 MB méretű integrált memóriával rendelkezik, de a telefon SD (Secure Digital) memóriakártyák fogadására is alkalmas, vagyis memóriája lényegében korlátlanul bővíthető.

A Panasonic az elmúlt esztendőben sokak számára csalódást okozott egyik legújabb digitális fényképezőgépe révén, ugyanis a kamera hiába rendelkezett tizenkétszeres optikai zoommal, amikor felbontása csak 2 megapixel volt. A japán gyártó most végre észbe kapott, és kiadta a DMC-FZ10 típusjelű újdonságot, mely az elődhöz hasonlóan tizenkétszeres optikai zoommal rendelkezik, felbontása azonban immár 4 megapixel. A DMC-FZ10 segítségével maximum 2304x1728 pixeles felbontású képeket lehet készíteni, de esetében ezenkívül lehetőség van a nagy felbontású HDTV-vel kompatibilis, 1920x1080 pixeles fotók készítésére is. A 675 dolláros áron kapható fényképezőgéppel a gyártó szerint egy feltöltéssel, kikapcsolt LCD kijelző mellett mintegy 200 képet lehet készíteni.

A Pioneer az elmúlt napokban rántotta le a leplet a VSA-AX10Ai-N típusjelzésű újdonságáról, mely nem más, mint egy Windows Media 9 kompatibilis, high-end kategóriás többcsatornás digitális erősítő. A Pioneer szerint a maga kategóriájában világelső berendezést S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) csatlakozón keresztül csatlakoztatható személyi számítógépekre, valamint említésre méltó, hogy a csatornánként 200 W-os erősítő PCM (Phase Change Modulation), Dolby Digital, valamint DTS kompatibilis. A Pioneer VSA-AX10Ai-N kereskedelmi ára nem kevesebb mint 4545 dollár.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás