Ericsson : fókuszban a szélessáv

Kovács Attila, 2003. december 18. 15:00
Év végi összegező/kitekintő sajtótájékoztatót tartottak december 18-án az Ericsson Magyarország vezetői, akik a cég nemzetközi és hazai szélessávú technológiai elképzeléseiről szóltak.

Staffan Pehrson vezérigazgató kijelentette, hogy a cég ebben az évben összességében teljesítette a tervekben szereplő feladatait. EDA technológián alapuló rendszert vezettek be sikeresen két szolgáltatónál, szintén két helyen EDGE rendszert építettek ki, Macedóniában pedig GPRS, WAP és MMS szolgáltatás elindításához nyújtott a magyar cég hathatós segítséget. Csak az ún. professzionális szolgáltatások kidolgozásában negyvenen dolgoznak az Ericsson Magyarországnál. Pehrson szerint a telefónia kulcsszava a közeljövőben a sávszélesség lesz, a következő generációs mobilhálózatokban az UMTS infrastruktúrára, valamint a vezetékes hálózatokban az Ethernetre és xDSL technológiára épülő új alkalmazások jelentősen megnövelik majd az üzleti folyamatok hatékonyságát és egyben minőségi változást is hoznak. 2004 a "wireless broadband" nyitánya lesz Magyarországon - véli Pehrson, aki a 3G technológia alkalmazásában való viszonylagos lemaradásunk megszűnését is reméli a következő két évtől.

Monszpart Zsolt vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, a szélessáv nem csak a gyors internetet jelenti, hanem annál sokkal többet. 2003-ban a szélessávú beruházások abszolút mértékben és részesedésüket tekintve is egyre növekvő hányadot képviseltek a vezetékes szolgáltatók beruházásaiban. A Pyramid Research szerint 2004-ben ez a trend folytatódik a világ 24 legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatójánál. Monszpart a hazai eredményeket sorolva, kiemelte a következőket: túl vannak az ötszázadik EDA-előfizetőn; a Matáv PKI-val szerződést kötöttek a rendszer továbbfejlesztésére; külföldön is sikeres projekteket hajtott végre az Ericsson Magyarország (pl. Egyiptomban, Algériában, Szlovákiában és a Csek Köztársaságban). A számhordozhatóság terén többhazai szolgáltatónál a megvalósításban részt vettek.

Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke szerint is rendszerváltás következik a mobil technológiában. Az információ-továbbítás exponenciális sebesség-növekedésének évei következnek, amit a végfelhasználó egyre gyorsabb, tökéletesebb és nagyobb értékű üzenetek és képüzenetek formájában fogja látni, tapasztalni. Ha Magyarország időben és jól lép, akkor ezt a fejlődést már az unió középmezőnyében tudja végrehajtani - tette hozzá az elnök. Az Ericsson Magyarország k+f egysége már most több uniós programba és a következő generációs hálózatok szoftvereinek tervezésébe kapcsolódott be.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39