42 elektronikus tananyag jutott tovább a nemzetközi tananyagkészítő versenyen

forrás Prim Online, 2004. április 26. 13:03
Lezárul az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő Coedu Tudásháló verseny szorgalmi időszaka. A döntőbe jutásért 42 diákok által készített elektronikus tananyag versenyez.
Véget ért a Coedu Tudásháló verseny harmadik szakasza, amely alatt a csapatoknak elektronikus tananyagot kellett készíteniük az előzőleg általuk megadott témában. A 69 csapatnak, amely teljesítette az előző szakaszt és elkészítette tervezett tananyagának tartalomjegyzékét, 2004. április 19-én 18 óráig volt lehetősége pályázata leadására.

A szervezők örömére 42 csapatnak sikerült értékelhető pályaművet feltöltenie a versenyzők számára biztosított szerverre.

A szervezők által felkért szakmai zsűri - a bírák - 2004. május 3-ig értékelik a beérkezett munkákat. A döntőbe a maximális pontérték 50%-át elért pályázatok kerülnek.

A döntőbe jutott pályamunkákat 2004. május 3-tól 2004. május 24-ig a verseny honlapján keresztül nyilvános tesztelésnek vetik alá. Ebben az időszakban bárki megnézheti és használhatja a legjobb pályamunkákat. A látogatottságra és a valós felhasználásra vonatkozó adatok alapján a pályázatok többletpontokat kapnak és ez alapján születik meg a végeredmény.

A verseny eredményhirdetésére és ünnepélyes díjkiosztójára 2004. június 4-én kerül sor. A díjátadó gálára a kategóriagyőztes csapatok kapnak meghívást, ahol a győztes csapatok minden tagja mp3-as discmannel és különdíjakkal lesz gazdagabb.

A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az interneten keresztül 2004 végéig, a verseny honlapján (www.verseny.coedu.hu).

  • A 2003-2004-es tanévben meghirdetett Coedu Tudásháló versenyre 145 csapat, közel 900 diák és felnőtt segítő jelentkezett 226 településről határainkon innen és túl. A megmérettetésre a nevezés ingyenes volt. A szervezők meglepetésére az Egyesült Államokból és a környező országokból is nagy számban jelentkeztek csapatok elektronikus erőpróbára. Összesen 198 iskola diákjai és pedagógusai vágtak bele ebbe a versenybe; érdekesség, hogy 3 olyan csapat is indult, amely tagjainak nem azonos az anyanyelve. A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke.
Kulcsszavak: oktatás verseny

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás