Multimédiás szerzői jogi szoftver a Microsoft -tól

Milkovits Gábor, 2004. május 3. 20:03
A Microsoft olyan szerzői jogokat védő szoftvert jelentetett meg, amelynek segítségével ezentúl korlátozott időtartamon belül lejátszható, hordozható készülékekre is letölthető zenei- vagy mozgóképes tartalmakat kínálhatnak a szolgáltatók.

Az új, Janus kódnevű program révén az azt felhasználó szolgáltatások előfizetői olyan jogtiszta dalokat és mozgóképeket tölthetnek le hordozható lejátszójukra, mobiltelefonjukra és egyéb készülékeikre, amelyek ezután csak meghatározott ideig hallgathatók, vagy nézhetők. A technológia, amely a kalózmásolás ellen is védi a tartalmakat, korábban csak számítógépen volt elérhető, ám az ilyen típusú fájlokat nem lehetett hordozható készülékekre letölteni. Az új Microsoft szoftver segítségével az ideiglenesen felhasználható tartalmakat bárki magával viheti egy hosszabb utazásra, ahol hordozható lejátszóján otthoni PC-jétől távol is élvezheti a zenét és a mozgóképeket.

 

A Janus szoftver a jelenleg forgalomban lévő készülékeken sajnos nem alkalmazható, a kompatibilis modellek a Microsoft ígérete szerint 2-3 hónapon fognak megjelenni a piacon. Több társaság, köztük a Disney is jelezte már, hogy érdekeltek lennének a technológia alkalmazásában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09