Ingyenes, tanulni képes kereső a Blinkx-től

Kiss Ádám Zoltán, 2004. július 26. 12:20
A San Francisco-i Blinkx a mára külön iparággá duzzadó keresőpiac lehető legnagyobb részét próbálja megszerezni ingyenes keresőjével, mely automatikusan tanuló algoritmusokra épül.
A termék animált bemutatójával együtt a vállalat weboldalán (http://www.blinkx.com/overview_us.php#) elérhető kereső elemzi a keresendő kifejezéshez kapcsolódó anyagok tartalmát a felhasználó gépén, és ezzel képes hatékonyan pontosítani az eredmények listáját. A megoldást kommentálva Kathy Rittweger, a cég társalapítója elmondta, hogy tapasztalataik szerint az emberek akkor fordulnak egy keresőhöz, ha kifejezetten kutatnak valami után, így a tárgyhoz szorosan nem kapcsolódó, de esetleg érdekes eredmények másodrendűek.

A Blinkx másik újdonsága, hogy figyeli a felhasználó leütéseit, és a vizsgált oldalakat, így könnyebben képes naprakész maradni, és ritkábban fordul elő a például a nagy vetélytárs Google-nél gyakran tapasztalható jelenség, hogy egy eredményre kattintva azt tapasztaljuk, hogy az oldal már régen megszűnt. Szintén fontos vonás, hogy a Blinkx 200 média-fájltípusban képes keresni, beleértve a Word, Excel, PowerPoint és Acrobat PDF formátumokat, sőt a videofájlokat is. A vállalat szerint az éppen most készülő következő változat már a felhasználók merevlemezein, és hálózatba kötött gépeken is képes lesz keresést végrehajtani.
Kulcsszavak: böngésző kereső Blinkx

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50