Google-konkurens hírkereső szolgáltatást tesztel a Microsoft

Milkovits Gábor, 2004. július 28. 22:17
A szoftveróriás útjára bocsátotta Newsbot elnevezésű hírkereső szolgáltatásának tesztváltozatát, amely a Google hasonló megoldásának fő versenytársa lehet.
A Microsoft állítása szerint egyfajta személyes elektronikus "újságos-stand" kialakítása a céljuk, ahol a felhasználók az eddiginél könnyebben és gyorsabban, illetve könnyen emészthető formában juthatnak hozzá a legfrissebb hírekhez. A Newsbot-on, amelynek béta változata a Microsoft MSN és az NBC együttműködésében üzemeltetett MSNBC hírszolgáltatás keretében működik, a böngészők 4800 angol nyelvű hírforrás által biztosított tartalmak közül válogathatnak. Ugyanez az adat a Google hivatalosan szintén még tesztelés alatt álló oldalán 4500. A vállalat illetékesei szerint a tesztváltozat csak rövid ideig lesz fönt a világhálón, így a megfelelő tapasztalatok leszűrése, illetve a visszajelzések kiértékelése után hamarosan útjára bocsátják majd a végleges verziót.

A lépés a Microsoft 100 millió dolláros projektjének a része, amelynek segítségével a szoftvercég be szeretné hozni a keresőszolgáltatások terén általa is elismerten meglévő hátrányát. A projekt keretében nemrég kibocsátották saját internetes keresőtechnológiájuk tesztváltozatát, amely a jövőben a Yahoo általuk is használt megoldását helyettesítheti; az MSN Search weboldal pedig ezzel egy időben letisztultabb, a Google főoldalára hasonlító külsőt kapott.
Kulcsszavak: Google Microsoft kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09