Magyarországon is elérhető a kiskereskedelem számára a Navision vállalatirányítási rendszer

forrás Prim Online, 2005. május 24. 10:56
A Budapesti Sportarénában június 1-2-án tartandó RetailTech régiószintű kiállításon mutatja be az LLP Budapest a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerre épülő, Landsteinar Retail PlusPOS kiskereskedelmi kasszarendszert.
A megoldás különlegessége, hogy egyesíti a pénztárgép egyszerű kezelhetőségét és gyorsaságát a vállalatirányítási rendszer funkcióival, valamint egyszerűvé és átláthatóvá teszi kiskereskedelmi környezetben az árucikkek, a vevők és a személyzet menedzselését. Az LLP szakemberei már számos cégnél vezettek be Navision megoldást Kelet- és Közép-Európában, Angliában pedig jelenleg is dolgoznak egy kiskereskedelmi bolthálózatnál a Navision és Landsteinar alkalmazások összekapcsolásán.

Közép- és Kelet-Európában a kiskereskedelemi szektor rendkívül gyors változáson megy keresztül napjainkban. A fogyasztói viselkedésben, a jövedelemben és életstílusban történt elmozdulások nagyban és széles körben hozzájárulnak e terület folyamatos fejlődéséhez. Azok a kiskereskedők, akik energiát fordítanak a kiskereskedelmi minták és az élvonalbeli technológiák kiértékelő elemzésére, az ágazat domináns szereplőivé válhatnak a régióban.

A 7 országban jelen lévő LLP Csoport több éve forgalmazza a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszert. A cég a Navision Landsteinar kiskereskedelmi kasszarendszerrel kibővített verzióját pedig jelenleg egy nyugat-európai kiskereskedelmi bolthálózatnál vezeti be. Ezt a kasszarendszert egyébként az LLP egyik partnercége, a kiskereskedelmi rendszerekkel foglalkozó VH-Com alakította át a hazai törvényi előírásoknak megfelelő szabályozás szerint, amelynek forgalmazását 2005. májusában az APEH is engedélyezte; így a megoldás a hazai kiskereskedelmi hálózatok számára is elérhetővé vált. Figyelembe véve a külföldi bevezetési tapasztalatokat, a Magyarországon egyre növekvő piaci elvárásokat, valamint a pénzügyi rendszer rendkívül előnyös árfekvését, az LLP Budapest idén májusban úgy döntött, hogy felveszi portfoliójába az integrált Navision terméket.

"Azt gondolom, hogy nagy előrelépést jelent a kiskereskedelemi szektor számára, hogy a hazai piacon is megjelent a Landsteinar, hiszen ezentúl nemcsak a multinacionális vállalatoknak tudunk hatékony és teljes körű megoldást kínálni, hanem a kiskereskedelem bármely területén tevékenykedő, Microsoft Navision-t használó ügyfelek számára is" - mondta Barbara Dreska, az LLP Csoport és az LLP Budapest ügyvezető igazgatója.

A Landsteinar Retail PlusPOS az eladás helyén, azaz a pénztárnál futó alkalmazás, amely PC alapú számítógépen fut. A megoldás gyakorlati haszna, hogy egyesíti a pénztárgép egyszerű kezelhetőségét és gyorsaságát a vállalatirányítási rendszer funkcióival. Ezáltal egyszerűsíti, és könnyen átláthatóvá teszi kiskereskedelmi környezetben az árucikkek, a vevők és a személyzet menedzselését, egységes rendszerben kezelve a teljes üzleti folyamatot, a kasszától, a készletkezelésen és pénzügyön keresztül a felsővezetői üzleti analitikáig.

A kasszarendszer így már a pénztárfolyamatok támogatásán túl a háttérfolyamatok ellátását is tudja biztosítani, a kiskereskedelmi és vendéglátási tevékenységet folytatók számára.

A rendszer megtekinthető a "RetailTech" Kongresszuson a Budapest Sportarénában június 1-2-án, ahol az LLP Budapest és a VH Com Kft. közösen mutatják be a kereskedelmi szektor számára a lehető legszélesebb körű pénzügyi megoldáscsomagot.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07