Több a szélessávú internetező Európában, mint a tengerentúlon

Milkovits Gábor, 2005. június 11. 21:52
A Telecom Paper által készített felmérés szerint jelenleg több szélessávú internetfelhasználó található Európában, mint az Egyesült Államokban.
Az idei első negyedévben rögzített adatok alapján Európában ma 48 millióan interneteznek szélessávon, míg Amerikában ez a szám 47,53 millió. Ez azt jelenti, hogy az öreg kontinens most először orrhosszal megelőzte vetélytársát ezen a területen, ami azonban még mindig csak az előkelő második helyhez elegendő. A legelőrébb tartó régió ugyanis a Távol-Kelet, ahol 61 millió szélessávon internetező személyt regisztráltak. Az adatok persze kicsit megtévesztőek lehetnek, hiszen egyrészt abszolút számokat tartalmaznak a lakosság egészéhez viszonyított arányok helyett, másrészt pedig az Egyesült Államokat Kanada nélkül önálló régiónak tekintik. Tény, hogy az Egyesült Államokban sokan tartanak az internet terjedésének megtorpanásától, illetve több felmérés is a társadalom viszonylag széles rétegeinek a világhálóval szemben tanúsított közömbösségéről számol be, az Európával történő negatív vagy egyáltalán bármiféle összehasonlítás azonban több nehézségbe ütközik. Ezek közül csak egy tény az, hogy a tengerentúlon még mindig a kábeles szélessávú kapcsolat dominál, míg nálunk egyértelmű a telefonvonalas DSL technológia fölénye.

A Telecom Paper szerint egyébként a szélessávú internetet használók összlétszáma világszerte 158 millió körül van. Ami az országokon belüli relatív elterjedtséget illeti, itt Dél-Korea áll az élen a viszonylagosan nagyszámú népességéhez viszonyítva is még igen tekintélyes 12 millió szélessávú kapcsolattal, őket pedig két európai ország, Hollandia és Dánia követi a dobogón. Egy másik, az OECD által 30 országban a tavalyi évről készített felmérés 118 millió szélessávú kapcsolattal számol az érintett államokban, ami 34 milliós növekedést jelent egy év alatt.
Kulcsszavak: ADSL

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38