MDF: Eltörlik a szélessávú internetszolgáltatás adókedvezményét?

forrás Prim Online, 2005. június 16. 17:51
Újabb rejtett adóemelésre készül a kormány az információs társadalom megsarcolásával. Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum Informatikai kollégiumának vezetője megdöbbenéssel fogadta a Foglalkoztatási bizottság azon, a Közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatát, melyben a Társasági adóról szóló törvény egy fontos pontjának, a legalább 100 millió forint értékű szélessávú internetszolgáltatást szolgáló beruházások adókedvezményének hatályon kívül helyezését indítványozzák.
A képviselő szerint a kezdeményezés teljesen ellentmond a Magyar Információs Társadalom Stratégiában foglalt alapelvekkel és célkitűzésekkel, technológia és fejlődés ellenes. A szélessávú internetszolgáltatást szolgáló beruházások támogatását az Európai Unió is szorgalmazza, nem véletlenül áll a magyar gazdaságpolitikai elképzelések homlokterében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemrég még a miniszterelnök is a gazdaság fejlődésének húzóágazataként aposztrofálta az informatikai szektort. Ezek ismeretében felvetődik a kérdés, hogy milyen érdekeket szolgálhat az adókedvezmény eltörlése. Lehet, hogy a célja nem más, mint a szélessávú internetszolgáltatást végző nagyvállalatoknak, mint pl. a MATÁV, megsarcolása? -

A képviselő várta az informatikai és hírközlési miniszter ellenvetéseit, de erre mindez idáig nem került sor.

MDF sajtóközlemény

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39