A Windows Vista nem támogatja az illegális filmek és zenék lejátszását

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 31. 18:10
A Windows Vista névre keresztelt XP-utódot a Microsoft szakemberei olyan lejátszásvédelmi technikával látták el, amely megakadályozza az illegálisan beszerzett audió-, illetve videófile-ok lejátszását.
A Protected Media Path (PMP) alkalmazás megvizsgálja, hogy vajon a lejátszani kívánt anyag legálisan került-e a felhasználó számítógépére vagy nem. A videóadatok esetében a PVP-OPM modul figyeli a videókimeneteket, és ha a képanyagok nem felelnek meg bizonyos kódolási feltételeknek, akkor megakadályozza ezen digitális filmek lejátszását. A grafikus kártya is megvizsgálja egyidejűleg a videó eredetiségét, és ha azt kalózmásolatként ismeri fel, akkor negatívan befolyásolja az illető film képminőségét.

Az audióanyagok másolás-, illetve lejátszásvédelméért felelős Protected User Mode Audio (PUMA) modul ugyanazt a feladatot látja el, mint a PVP-OPM, csak ez a hanganyagok jogtisztaságát ellenőrzi.

Ezen megoldással végre teljesülhet a zene-, illetve filmipar álma, miszerint egy számítógép megakadályozza az illegálisan megszerzett hang- és képanyagok lejátszását.
Kulcsszavak: Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36