IE-Firefox vetélkedés: az Explorer visszavág?

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 15. 20:39
A weboldalak forgalmát figyelő NetApplications legfrissebb adatai szerint a Firefox piaci részesedése júliusban a böngésző megjelenése óta most először csökkent, míg az Internet Exploreré valamelyest emelkedett.
A NetApplications 40 ezer felhasználótól szerzett adatokat arra vonatkozóan, hogy milyen böngészőprogramot alkalmaznak. Ennek alapján a cég szerint júliusban a felhasználók 8,07%-a böngészett Firefoxszal, szemben a júniusi 8,71%-kal. Ezzel párhuzamosan a Microsoft Internet Explorert használók száma 86,56%-ról 87,2%-ra emelkedett ebben az egy hónapos időszakban. Ez azért is meglepő, mert az alternatív böngészőprogram megjelenése óta eddig folyamatosan, hónapról hónapra teret nyert a Microsoft általánosan használt szoftverével szemben.

A jelenség lehetséges okaként a NetApplications két dolgot említ: az egyik a nonprofit Mozilla Alapítvány egy részének nemrégiben végrehajtott, szabályos üzleti vállalkozássá történő átalakítása, ami talán elpártolásra késztethette az alapítvány eredeti céljaival szimpatizálókat. A másik az lehet, hogy a Firefox fő vonzerejét, a nagyobb biztonságot kikezdhették az utóbbi időben egyre gyakoribb és egyre nagyobb nyilvánosságot kapott problémák.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás