INFOmarket-INFOtrend: információtechnológiai és telekommunikációs vásár

Kiss Ádám Zoltán, 2005. szeptember 14. 18:34
Az INFOmarket-INFOtrend kilenc napja alatt 100 számítógépen és konzolon zajlik a III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság, a World Cyber Games és a FIFA 2005 Országos Bajnokság. Idén minden eddiginél több versenyzőnek, játékosnak ad otthont hazánk egyik legnagyobb számítógép-játékos és informatikai seregszemléje szeptember 17. és 25. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a "B" pavilonban. A negyedik információtechnológiai és telekommunikációs vásár 1450 m2 kiállítási területén az 50 kiállító újdonságai mellett először láthatóak a hazánkban egyedülálló számítógépház építők, szépítők versenyének gépcsodái.
III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság

Idén először virtuális és valódi vadászpilóták állhatnak starthoz a versenyzők a III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság országos előselejtezőjén szeptember 17-18., a döntőn 24-25. között. A vadászpilóták légiharca két egyéni kategóriában számítógépes repülőgép szimulátorokon zajlik. A versenyzők nevezhettek MiG-29-es kategóriában (lökhajtásos vadászgép, LockOn játék szimulátor program) vagy Messerschmitt-109-es kategóriában (propelleres II. világháborús vadászgép, IL2:FB játék szimulátor program). A küzdelemben a kecskeméti MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis MiG-29-es vadászpilótái is részt vesznek, így láthatja a közönség, hogyan küzdenek meg egymással aktívak és fiatal virtuális követőik. A verseny győzteseiből kerül ki a csapat a C+D Közép-európai felszerelés és repülési szakkiállításon (nov. 23-26.) megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Az első helyezett pilóták egy évig tiszteletbeli tagjai lesznek a kecskeméti repülőbázis Dongó és Puma századainak. www.jetfly.hu

World Cyber Games

A szeptember 17-i hétvégén mindenki szurkolhat a World Cyber Games - Counter-strike-source csapatjáték offline selejtezők hazai versenyzőinek. Az INFOmarket-INFOtrend-en 24 csapat versenyzik a szingapúri döntőbe jutásért. A kommandós játékról bővebb tájékoztatást ad a http://hu.worldcybergames.com weboldal.

FIFA 2005 Országos Bajnokság


A focirajongók az INFOmarket-INFOtrend-en próbálhatják ki a legnépszerűbb fociprogramot. Itt kerül sor a FIFA 2005 Országos Bajnokság szoros mérkőzéseire egyszerre 40 számítógépen, a 24-25-i hétvégén. A versenyzők kemény csatákra, hősies küzdelmekre, taktikus stratégiákra számíthatnak. Nevezni előzetesen a www.fifahungary.com honlapon, vagy a helyszínen lehet.

Mod-tech Hall - bemutató és verseny világklasszisokkal

A negyedik Magyar Tuning és Modding Kiállítás és Verseny először kerül megrendezésre az INFOmarket-INFOtrend-en. A kiállításon megtekinthetőek lesznek a legújabb processzorhűtők, videokártyák, alaplapok, tárolók és a legújabb számítógépházak. A közönség több hazai gyártású hűtési megoldással is megismerkedhet, többek között az itthon tervezett és épített lég-, valamint folyadékhűtésekkel.

A hazánkban egyedülálló modding bajnokságon, azaz a számítógépház építők, szépítők versenyén a cél a megszokottól minél inkább eltérő számítógép, számítógépház alkotása. Az idei versenyen több mint harminc alkotást csodálhatunk meg, melyek az eddigi tapasztalatok alapján világszínvonalon is megállják helyüket. Nyugatra a modding igazi művészetnek számít már, a leghíresebb alkotók a legnagyobb cégeknek készítik remekműveiket. A HardwareOC.hu és a radikalmod weboldalak közös rendezésében.

Rátai Dániel világhírű találmánya


Az Innovációs Szövetség standján középpontban állnak a kreatív találmányok: a 21 éven aluli tudósok olimpiáján Arizonában hat aranyérmet nyert Rátai Dániel mutatja be világhírű találmányát, amely megkönnyíti a játékok, animációk és modellek háromdimenziós megjelenítését.

Hordozható játékok a vásáron


Az INFOmarket-INFOtrend-re az idei év újdonságát hozza el a Sony: a PlayStation Portable-t, a hordozható játékok új generációját. A berendezés multimédiás funkciói a játék mellett a zene, a film és a fotózás szerelmesei számára is hordoz új lehetőségeket. Felejthetetlen élményt nyújt továbbá a PlayStation2 a legsikeresebb játékokkal, a legfrissebb megjelenésekkel.

Újdonságok a kínálatban

Az 50 kiállító kínálatában szerepelnek a hagyományos hardvertermékek, a legújabb MP3 lejátszók, vetítéstechnikai berendezések. A felhasználók megismerhetik a legmodernebb vírusirtó programokat, ügyviteli és nyelvoktató szoftvereket. Az irodai szoftverek közül több linuxos környezetben is működik.

Virtuális tudástár

Az oktatás az informatikában fontos szerepet kap az INFOmarket-INFOtrend-en. Bemutatásra kerül a XXI. századi internetes enciklopédiaként működő tudástár, amelyet hazánkban már sok száz iskolában alkalmaznak, megtalálható a www.kislexikon.hu weboldalon. Emellett a látogatók megismerhetik a legkorszerűbb multimédiás információs rendszert, amely többek között a távoktatásban használható programokat tartalmaz. A rendszerről magánszemélyek, hazai oktatási intézmények letölthetnek programokat a www.lapoda.hu oldalon keresztül. A látogatók azt is megtudják, hogyan lehet interneten keresztül 10 hazai múzeum gyűjteményében keresni egy múzeumi nyilvántartó rendszerben.

Internetkávézó


A látogatóknak ingyenes internet hozzáférést biztosítanak a hagyományosan sikeres Internet Kávézóban.
Kulcsszavak: kiállítás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50