Jócskán veszített lendületéből a Firefox

Milkovits Gábor, 2005. október 1. 20:16
A WebSideStory internetes piackutató cég adatai szerint az utóbbi hónapokban jelentősen lelassult a Firefox böngészőt választók táborának növekedése.
A cég adatai alapján a Mozilla alapítvány által létrehozott nyílt forráskódú, ingyenes böngészőprogram globális piaci részesedése 6,75-ről mindössze 7,86%-ra nőtt az idén áprilistól szeptemberig tartó időszakban. Ez alig több mint egy százalékot jelent öt hónap alatt, miközben a tavaly novemberi kibocsátást követő első időszakban havonta értek el ekkora gyarapodást a felhasználók számának tekintetében. Eközben a Microsoft Internet Explorer részesedése alig észrevehetően, 88,86-ról csupán 88,46%-ra csökkent, ami azt mutatja, hogy a Firefox táborhoz csatlakozott 1 százaléknak kevesebb mint a fele érkezett az IE felhasználók közül, a többiek viszont más böngészőkről váltottak.

Geoff Johnston, a WebSideStory elemzője szerint nagyon valószínű, hogy a Firefox mostanra elérte azt a határt, amelynél jelentősen megtorpan a kezdeti igen látványos növekedés. Johnston szerint előre látható volt, hogy előbb-utóbb elfogynak azok, akik az újdonság varázsa miatt vagy pedig a Microsoft termékek iránti különféle ellenérzésekből viszonylag gyorsan és nagy tömegben a Firefoxot választják. A cég adatai több ezer weboldal forgalmának megfigyeléséből származnak.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás