A Firefox 1.5-ös jóval sikeresebb elődjénél

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 3. 19:03
A november 30-ára virradó éjjelen útjára indított ingyenes Firefox 1.5-ös böngésző megdöntötte elődje kezdeti letöltési rekordját, azaz 24 óra leforgása alatt több mint másfél millióan töltötték azt le az alapítvány honlapjáról - olvashatjuk Asa Dotzler, vezető Mozilla-fejlesztő blogjában.
Ez a szám félmillióval meghaladja az 1.0 verzió ugyanennyi idő alatt való letöltési mutatóit, és a fejlesztők bíznak abban, hogy továbbra sem lankad az érdeklődés az új szoftver iránt.

A Mozilla tavaly kiadott Firefox 1.0 böngészője szintén nagy sikereket ért el, mivel még első születésnapja előtt meghaladta a szoftverletöltések száma a 100 milliós határt, s ha figyelembe vesszük a böngésző iránti jelenlegi nagy érdeklődést, akkor várható, hogy az új verzió pár hónapon belül behozza nagy testvérével szembeni "lemaradását".

Korábbi hírünkben már beszámoltunk arról, hogy az 1.5-ös verziót felvértezték alkotói automatikus Update-funkcióval, hatékonyabb popup-blokkolóval, SVG-, CSS 2- és 3-, illetve JavaScript 1.6-támogatással, valamint az oldalak megjelenítése is jóval gyorsabb, és fejlettebb DHTML-funkciókkal is ellátták a programot.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás