Apple Intel Mac OS X alá készül Firefox

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 18. 22:17
A Mozilla Foundation közzétette a hardver- és szoftverpiacon vélhetően jelentős változásokat hozó Intel alapú Apple gépekre írt Mac OS X operációs rendszer alatt futni képes Firefox érkezési idejét.
Josh Aas, a Mozilla fejlesztője szerint az egyelőre Firefox for Intel Mac OS X névre hallgató böngészőt a március vége felé megjelenő Firefox 1.5.0.2 megjelenésekor fogják közreadni. Az elemzők szerint az Intel alapú Mac-re készült szoftver iráni kereslet rendkívül gyorsan és nagy erővel fog megjelenni a piacon. Jóllehet az első ilyen gépeket csak a múlt héten hozták forgalomba, Aas elárulta, hogy a http://wiki.mozilla.org/Mac:Intel oldalon már el is érhető egy ilyen Macintoshokra készült Firefox, ám ezt a változatot még nem hagyta jóvá a Mozilla, ismert gyengeségekkel küzd, de már működik. Ennek megfelelően az alapítvány nem vállal felelőséget ezért a verzióért, azt a felhasználó csak saját felelősségére telepítheti. A hivatalosan márciusban megjelenő szoftver fejlesztését még júliusban kezdte meg Mozilla Foundation.
Kulcsszavak: Apple Mozilla Firefox

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás