India: A Google képei veszélyeztetik a nemzetbiztonságot

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 4. 08:10
Veszélyeztetik India szerint a nemzetbiztonságot a Google internetes keresőn található nagy felbontású képek. Az indiai védelmi miniszter szerint e képek közül egyesek hadászati fontosságú katonai támaszpontokat mutatnak az ország északi részén, s ez előnyt jelent azoknak a csoportoknak, amelyeknek nincs saját műholdjuk, de szeretnének többet megtudni a bázisokról.
Ez minden ország számára veszélyforrás, így közösen kell foglalkozni vele - jelentette ki Szingh tábornok, indiai vezérkari főnök hétfőn egy Újdelhiben tartott katonai tanácskozáson. A taktikai hadviselésről folyó értekezleten részt vett Pranab Mukherdzsi védelmi miniszter is. Szingh azokra a gerillacsoportokra utalt, amelyek Kasmír függetlenségéért vagy a Pakisztánhoz csatolásáért harcolnak a tartomány indiai ellenőrzése alatt álló részén. Újdelhinek azonban más csoportok fenyegetésével is szembe kell néznie, így a maoistákéval, akik az ország több keleti államában tevékenykednek, valamint azokkal a gerillákkal, akik az északkeleti országrész elszakadásáért harcolnak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kifinomult kibertámadások ellen fejlettebb hálózatvédelem kell

A mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözők miatt a vállalatok számára létszükséglet egy olyan biztonsági rendszer felállítása, mely hatékonyan veszi fel a harcot a legfejlettebb technológiai megoldásokkal is. A szolgáltatás, mint szoftver (SaaS) biztonságpiaci jelenlétének erősödése ennek a jelenségnek köszönhető, hiszen már a kisvállalkozások is egyre gyakrabban találkoznak Big Data vagy MI alapú problémával, amelyhez szakértő partner, szolgáltató bevonása szükséges. Háttérelemzés a hálózati kommunikációs gyártó Zyxeltől.

2019. november 20. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás