A Firefox 10% felett

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 5. 20:28
A Net Applications piackutató intézet legfrissebb statisztikai adatai szerint a Firefox böngészőnek az elmúlt hónapban sikerült áttörnie a bűvös 10%-os határt, és így a piac valamivel több mint egytizedét tudhatja magáénak.
Az összegző jelentésből kiderül, hogy a Mozilla alapítvány szoftvere már februárban is csak hajszálnyira volt a 10%-os küszöbtől (9,75%), azonban a márciusi 0,3%-os erősödés épp elegendő volt ahhoz, hogy elérjék ezt az értéket. Természetesen továbbra is a Microsoft Internet Explorerje rendelkezik a legnépesebb felhasználótáborral (84,7%), és a folyamatos növekedés ellenére is csak messze lemaradva mögötte található a második helyen a Mozilla "tűzrókája". A két piacvezetőt sorban követik egymás után az Apple Safarija 3,19%-al, a Netscape 1,05%-al és az Opera 0,54%-al.

A piackutató szakemberei szerint a Firefox a 2005-ös esztendőben látványos növekedést produkált, ugyanis egy év leforgása alatt piaci részesedését 5,59%-ról 9,57%-ra növelte. Érdemes megemlíteni, hogy a hasonló webelemzéseket végző OneStat.com cég már tavaly novemberben jelentette, hogy az internetezők több mint egytizede a Mozilla nyílt forrású szoftverével csatlakozik a világhálóra, szakértők szerint viszont ezek nem tekinthetőek valós adatoknak. Azonban a számok különbözősége ellenére is kijelenthetjük, hogy a Firefox egyre nagyobb népszerűségnek örvend a web-világban, a redmondi böngésző pedig fokozatosan veszít piaci részesedéséből.
Kulcsszavak: böngésző Firefox Mozilla

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás