Ezúttal a blogokat és a keresőprogramokat vette célba a kínai kormány

Milkovits Gábor, 2006. július 2. 10:03
Az internet-kávézók, honlapok és levelezőrendszerek után most a blogok és a keresőprogramok megtisztítására, azaz cenzúrájára készül a kínai kormányzat.
Cai Wu, az Államtanács Információs Hivatalának igazgatója hivatalos közleményében elmondta, hogy az „illegális és egészségtelen” tartalmak egyre inkább elárasztják az online naplókat és keresőket, ezért hatásos lépéseket fognak tenni azért, hogy ellenőrzés alá vonják a BBS üzenő-falakat, blogokat, valamint a keresőoldalakat. A kínai hatóságok többnyire a pornográfia, az erőszak és az illegális szerencsejáték elleni küzdelemre hivatkoznak, a valódi célpont azonban nyilvánvalóan az internet által biztosított szólásszabadság.

A keresőoldalak ellenőrzése különösen kényes kérdés, mivel a legismertebbek, a Google a Yahoo és az MSN Search amerikai székhelyű vállalatok fennhatósága alatt állnak, az ottani közvélemény pedig igencsak kényes a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatos kérdésekre. Az amerikai közvélemény mindenképpen ellenzi, hogy ezek a tartalomszolgáltatók asszisztáljanak a kínai kormány cenzúrájához, márpedig ez esetben lehetőségként csakis a hatalmas piacról való kivonulás marad számukra.
Kulcsszavak: blog jog Kína

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az online sportportrajongók éve is lesz 2020

A 2020-as év sok szempontból tartogat újdonságokat, így van ez a sport világában is. Az idei EB bajnokság minden platformon vonzani fogja majd a rajongókat, nem lesz kivétel ez alól az online közvetítések területe sem. Egy dolgot biztosan leszögezhetünk: oldalak tömkelege versenyez majd a felhasználók kegyeiért.

2020. február 26. 09:38

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás