Google útinform mobilon

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 26. 19:54
A Google kibővítette Google Map névre keresztelt térképszolgáltatásának mobil változatát egy újabb funkcióval, amelynek segítségével a felhasználók útinformációkat hívhatnak le készülékeikre.
A keresőóriás a tegnapi napon indította útjára az Egyesült Államokban az új szolgáltatást, amelyet egyelőre mintegy harminc amerikai nagyváros lakosai és az azok közelében élők vehetnek igénybe. A felhasználóknak csupán ki kell választaniuk a térképen a helyet, ahová menni szeretnének, aztán pedig le kell kérniük az illető útszakaszra vonatkozó aktuális forgalmi információkat. Ezek után a szoftver zöld színnel jelöli be az olyan részeket, ahol akadálymentesen lehet haladni a sárga illetve piros színek pedig arra utalnak, hogy az illető útszakaszok telítettek vagy éppenséggel dugó alakult ki azokon.

A konkurens Yahoo cég is kínál hasonló szolgáltatást az autósoknak, azonban annak még nem létezik mobiltelefonos verziója. A Java-képes készülékekről lehívható ingyenes, útinformmal kibővített Google Mobile Map a http://google.com/gmm címen érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38