Új Logitech egerek pördülő gördítővel

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 28. 20:13
A Logitech két új „Revolution” fantázianevű számítógépes egeret mutatott be, amelyek legfeltűnőbb újítása a pöccintésre lendületből továbbpördülő gördítő.
Mindkét új periféria lézeres és drótnélküli: az MX Revolution asztali PC-khez, míg a VX Revolution noteszgépekhez lett kifejlesztve. A „MicroGear Precision Scroll Wheel” névre hallgató gördítő acélötvözetből készült, és a gyártó szerint képes akár 7 másodpercen keresztül folyamatosan szabadon forogni, meggyorsítva ezzel a hosszú weboldalakon, munkalapokon, vagy lejátszási listákon való keresést. Egy ilyen gördítés a Logitech szerint 10 ezer sort hagyhat maga mögött egy normál Excel munkalapon; hagyományos gördítővel mindez körülbelül 500 mozdulatot és 7 percet venne igénybe. A két modell között számos apró különbség található: az MX Revolution gördítője automatikusan, vagyis az ujjmozdulat erősségétől függően vált át a hagyományos „kattogós” és a „pörgetős” gördítés között, emellett pedig egy második kerék is bele van építve a hüvelykujj közelében, amely a képek nagyítására/kicsinyítésére, vagy a különféle alkalmazások közötti váltásra szolgál. A hordozhatóság miatt kisebb méretű VX Revolution esetében a kétféle gördítési mód között manuálisan történik a váltás, a második kerék helyett pedig egy képnagyításra szolgáló csúszó gomb található rajta.

A szupergyors gördítő mellett az új drótnélküli lézeres Logitech egerek valószínűleg egyedi formatervezésükkel is hódítani fognak. A PC-vel és Macintosh géppel egyaránt kompatibilis perifériák nem túl olcsók: az MX Revolution kezdő ára Amerikában 100, a VX Revolution-é pedig 80 dollár.
Kulcsszavak: egér Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás