Az Amazon elindította filmletöltő szolgáltatását

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 8. 19:50
Az Amazon.com a tegnapi napon beindította az Egyesült Államokban Unbox névre keresztelt videóletöltő szolgáltatását. Az online könyvkereskedő adatbázisából több mint harminc stúdió filmjeiből valamint tévésorozataiból válogathatnak az internetezők.
Az ismert Hollywood-i filmekhez 7,99-14,99 dolláros áron lehet hozzájutni, a sorozatokért pedig részenként 1,99 dollárt kell fizetni. A letöltött tartalmakat azonban csakis az Amazon Windows operációs rendszerrel kompatibilis Unbox-Playerével lehet lejátszani. A filmeket ugyan kiírhatják lemezre a felhasználók, ám ezen videókat csakis PC-n lehet megtekinteni, és hiábavaló időpazarlás ezen másolásvédett fájlok elindításával próbálkozni bármely DVD-lejátszón. Abban az esetben viszont ha a vásárlók mégis inkább nagyképernyős televíziójukon szeretnék megnézni azokat, akkor össze kell kapcsolniuk számítógépüket a tévékészülékkel. Négy dollár ellenében azonban ki is kölcsönözhetik a felhasználók a filmeket, melyeket aztán az elkövetkezendő harminc nap folyamán lehet megtekinteni. Iparági elemzők becslései szerint jövő héttől kezdődően az Apple is kínál majd letöltésre filmeket a népszerű iTunes zenebolton keresztül.

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Vodafone Home egyéni igényekre szabható portfóliója

Teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone augusztustól. A Vodafone Home a szolgáltató első, már konvergens szolgáltatóként kialakított ajánlatai lehetővé teszik, hogy az ügyfelek minden eddiginél jobban saját igényeikre szabhassák csomagjaikat. A megújult szolgáltatáscsomagok fókuszában a tévés kínálat újragondolása áll, de az ország több területén, akár 1000 Mbps letöltési sebességű vezetékes internetet is elérhetővé tesz ügyfelei számára.

2020. augusztus 6. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás